Îţi intri tot mai greu în ritm, oboseala pare că devine din ce în ce mai greu de suportat, eşti tot timpul nemulţumit. Ai toate şansele să te confrunţi cu o depresie.

 

 Alimentele pe care le consumi au un rol esenţial. Dacă îţi doreşti să fii tonic şi optimist le poţi alege pe cele care conţin magneziu: smochine, avocado, curmale, spanac, orez, porumb. În rest, mănâncă somon, ton, carne de curcan, cereale şi legume. "Produsele care favorizează depresia sunt alimentele de tip junk food: foietajele, ciocolata cu cremă, gogoşile. În general, acele produse care au un nivel ridicat de zahăr. Consumul mare de zahăr duce la destabilizarea nivelului de glucoză din sânge, iar creierul şi organismul nostru au nevoie de o aprovizionare echilibrată pentru a funcţiona corect. Acele fluctuaţii ale zahărului în sânge au multe efecte adverse: oboseală, ameţeală, o irascibilitate permanentă, insomnie, anxietate, comportament agresiv, inclusiv depresie. Alcoolul aduce în organism calorii goale, care se vor vedea în timp pe corpul nostru, vorbim aici de acele kilograme în plus. Dependenţa are o strânsă legătură cu depresia, pentru că alcoolul în exces afectează chimia creierului'', spune pentru Gândul antrenorul Florin Neby. 

Mersul la sala de fitness şi o alimentaţie săracă în calorii te pot ajuta să reintri rapid în formă. „Sportul este unul dintre cei mai puternici aliaţi ai sănătăţii. Frumuseţea este o consecinţă dorită şi apreciată de cei mai mulţi dintre cei care trec pragul unei săli. În fiecare program pe care îl concep ţin cont de principiile sănătoase pe care fiecare dintre noi ar trebui să ne clădim viaţa. Programul nu se termină atunci când părăseşti sala de fitness. El trebuie aplicat şi în viaţa personală, sub forma unei diete personalizate, care va fi ţinută sub strictă supraveghere de către instructor”, precizează antrenorul de fitness Florin Neby.

 

 

sursa: gandul.info