Apa de gură este extrem de periculoasă dacă e înghiţită

Apa de gură şi pasta de dinţi, două produse esenţiale pentru igiena dentară nu sunt atât de inofensive pe cât ai crede. Dacă sunt înghiţite pot avea efecte foarte grave, mai ales în cazul copiilor.

Dacă ai copii mici în casă, probabil că ţii medicamentele, alcoolul şi detergenţii la loc sigur. Dar ştiai că ar trebui să pui lângă ele şi pasta de dinţi sau apa de gură? Acestea sunt periculoase dacă sunt înghiţite, chiar şi pentru adulţi.

De ce nu trebuie să înghiţi apa de gură

Apa de gură este menită să elimine bacteriile prin substanţele dezinfectante pe care le conţine, dar ea se foloseşte doar pentru a clăti gura şi nu trebuie înghiţită nici măcar în cantităţi mici. Multe produse de acest gen conţin alcool, dar şi alte substanţe periculoase, de exemplu clorhexidină, peroxid sau salicilat de metil. Intoxicaţia cu acelti compuşi poate duce la dureri abdominale, greaţă, ameţeală, dureri de cap, probleme de respiraţie, puls rapid, dureri în gât, vărsături cu sânge. În cazuri grave – de exemplu la copiii care au înghiţit cantităţi mari de apă de gură – se poate ajunge la pierderea cunoştinţei, comă şi chiar deces.

sursa: realitatea.net

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău