- Publicitate -

Cum să scapi de grăsimea de pe burtă

Data:

Din pacate, grasimea de pe burta nu este numai inestetica, ci reprezinta si un factor de risc pentru sanatatea ta, deoarece persoanele care se confrunta cu aceasta problema sunt mult mai predispuse la aparitia anumitor boli, conform specialistilor in domeniu.

- Publicitate -

Greseala 1: Antrenamentul tau este bazat doar pe abdomene

Clasicele abdomene se numara printre cele mai populare exercitii si de obicei sunt primele la care apelezi atunci cand observi ca abdomenul nu arata asa cum iti doresti. Aceste exercitii iti modeleaza abdomenul, insa nu te scapa complet de grasimea de pe burta, deci nu te baza doar pe ele. In plus, muschii tai se obisnuiesc repede cu un anumit tip de antrenament, daca il practici tot timpul. Asadar, la un interval de 4-6 saptamani schimba ceva la antrenament si nu evita exercitiile cardio.

Ciclismul, inotul, alergatul, chiar si mersul in ritm alert sunt metode foarte bune, care te ajuta sa scapi de grasimea de pe burta. Practica-le de 3-4 ori pe saptamana si vei combate colaceii rapid, deoarece imbunatatesti  metabolismul, ceea ce te va ajuta sa arzi caloriile mai repede.

- Publicitate -

Greseala nr. 2 cand vrei sa scapi de grasimea de pe burta – dieta dezechilibrata

Toata lumea este de acord ca sportul este o metoda excelenta pentru a te mentine in forma, insa fara o dieta adecvata organismului tau, toate eforturile pot sa fie in zadar. Practic, cum scapi de grasimea de pe burta daca nu renunti la ceea ce ajuta la depunerea ei? 

Greseala 3: Apelezi doar la dieta si eviti exercitiile fizice

- Publicitate -

Din dorinta de a scapa rapid de grasimea inestetica de pe burta, ai exagerat cu anumite diete sau chiar cu infometarea. Poate ca la inceput ai observat rezultate pozitive, care te-au motivat sa mergi mai departe, insa nu aceasta este solutia. Nu vei putea sa te infometezi mereu sau sa tii tot felul de diete drastice, pentru ca organismul tau va da semne de slabiciune si astfel te expui la aparitia anumitor afectiuni.

Doar o dieta echilibrata asociata cu exercitii te va ajuta sa scapi de grasimea de pe burta. Asadar, ai nevoie de rabdare, perseverenta si de optimism. Propune-ti un tel si nu te lasa pana nu il atingi.

Greseala 4: Iti stabilesti obiective gresite

- Publicitate -

De obicei, atunci cand vrei sa slabesti, te concentrezi doar asupra grasimii si a senzatiei de jena pe care ti-o da. Uita de grasime! Gandeste-te la modul in care vrei sa arati si sa te simti, pentru ca vrei sa ai un corp armonios si sanatos.

Obiectivul tau principal trebuie sa fie sanatatea organismului tau. Concentreaza-te pe activitatile fizice si pe alimentatia pe care o ai. Insa nu uita ca ai nevoie si de un motto care sa te motiveze zi de zi si sa-ti aminteasca ce trebuie sa faci. Lipeste pe usa camerei tale o foaie cu titlul: Cum scapi de grasimea de pe burta, iar raspunsul inspirator – „antrenament istet, nu greu de efectuat si mese calitative, nu reduse".

Greseala 5: Nu reusesti sa gestionezi activitatile stresante

- Publicitate -

Stresul are un impact mare asupra sanatatii organismului. Mai multe  studii au demonstrat ca favorizeaza aparitia grasimii de pe burta. Nivelul crescut de cortizol din sange, rezultat in urma stresului, in combinatie cu insulina favorizeaza depunerea tesutului adipos, in special in jurul taliei. In plus, in astfel de situatii simti nevoia sa mananci dulciuri si produse fast-food.

Practic, daca reusesti sa reduci nivelul stresului cu care te confrunti zilnic, iti va fi mult mai usor sa rezisti tentatiei de a savura o punga cu chips-uri sau niste bomboane de ciocolata. Invata sa te calmezi in momentele in care simti ca efectiv explodezi, concentrandu-te pe respiratie. Inspira si expira adanc, pana simti ca te-ai calmat. Mult mai simplu, nu?

Greseala 6: Dormi prea mult sau prea putin

- Publicitate -

Studiile intreprinse de Universitatea Laval din Quebec, Canada, au demonstrat ca prea mult sau prea putin somn conduce la formarea grasimii abdominale. Cercetarile au fost facute timp de sase ani, pe 276 de persoane. Participantii la studiu au fost impartiti in trei categorii, in functie de stilul lor de viata. Cei din primul grup dormeau cam  5-6 ore pe noapte, al doilea grup dormea 7-8 ore pe noapte, iar al treilea 9-10 ore.

Rezultatele finale au aratat ca cei care nu se odihnesc suficient sunt cu 35%  mai predispusi la ingrasare decat cei care dorm normal. In timp ce persoanele care dorm prea mult sunt mai predispuse cu 25% sa se aleaga cu cateva kilograme in plus si sa lupte mai mult pentru a le da jos. Asadar, odihneste-te suficient si evita mancatul la ore tarzii.

Greseala 7: Nu iei in seama caloriile din bauturile alcoolice

- Publicitate -

Astepti cu nerabdare week-end-ul sau seara pentru a iesi in oras, pentru a onora invitatiile la anumite evenimente, insa uiti cu desavarsire de efectele neplacute pe care le au bauturile alcoolice asupra taliei tale. Daca iti faci un obicei din a comanda cocktail-uri delicioase, este foarte posibil sa te trezesti cu burtica dupa o perioada.

Alcoolul nu numai ca inhiba rolul ficatului de metabolizare a grasimilor, ci contine si multe calorii, in functie de tipul bauturii. Consuma bauturi alcoolice moderat si tine minte ca cel mai important lucru nu este cat de des bei, ci cantitatea pe care o consumi, pentru ca poti foarte simplu doar sa degusti anumite bauturi.  

Toate aceste greseli iti arata ce trebuie sa schimbi in stilul tau de viata. Foloseste-le ca pe un ghid care te invata cum scapi de grasimea de pe burta si care te indruma spre sanatate si frumusete.

sursa: divahair.ro

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

De ce rețeaua de gaze introdusă pe Valea Slănicului nu este racordată încă la sistemul național

În luna martie a anului trecut, Consiliul Județean Prahova...

Două trenuri anulate de CFR în Prahova. Decizia afectează numeroși navetiști

Începând cu data de 1 mai, CFR Călători anulează...

Vicecampionii lumii, RO2D2, s-au întors acasă! – VIDEO

Membrii echipei de robotică a Colegiului Național Mihai Viteazul...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești: 2 – 0. „Lupii” nu reușesc să marcheze la Sibiu

FC Hermannstadt - Petrolul Ploiești, ultima partidă din runda...

Gimnastele de CSM Ploiești se antrenează într-o sală improvizată. În alte țări au parte de condiții de excepție

Scandalul legat de reducerea indemnizației gimnastei Sabina Enache, dar...

Unde se vor caza cele 20 de persoane evacuate după ce o stradă din Slănic s-a surpat

Locuitorii din Slănic trăiesc clipe de coșmar după ce,...

Minorul dat dispărut în Prahova s-a întors la centrul rezidențial de la Izvoarele

Minorul dat dispărut în Prahova s-a întors singur, după...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică în mai multe localități

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică pentru perioada 29.04.2024 –03.05.2024.

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

În mandatul lui Volosevici, Ploieștiul a devenit cunoscut drept orașul celei mai mari șaorme

Invitat în emisiunea Observatorul Prahovean LIVE, candidatul PNL la...

Povestea succesului din SUA a echipei de robotică RO2D2 din Ploiești [VIDEO]

Căpitanul și PR-ul echipei de robotică RO2D2, formată din...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești: 2 – 0. „Lupii” nu reușesc să marcheze la Sibiu

FC Hermannstadt - Petrolul Ploiești, ultima partidă din runda...

Gimnastele de CSM Ploiești se antrenează într-o sală improvizată. În alte țări au parte de condiții de excepție

Scandalul legat de reducerea indemnizației gimnastei Sabina Enache, dar...

Unde se vor caza cele 20 de persoane evacuate după ce o stradă din Slănic s-a surpat

Locuitorii din Slănic trăiesc clipe de coșmar după ce,...
- Publicitate -