Mulţi dintre cei care aleg astfel de vacanţe se întorc acasă, deseori, cu câteva kilograme în plus. Diversitatea mare a alimentelor şi preparatelor, cantităţile nelimitate în care se poate consuma hrana şi accesul permanent favorizează abuzurile alimentare şi creşterea în greutate.
Ca şi în zilele obişnuite, este de preferat să evităm prăjelile, preparatele cu sosuri grele, brânzeturile grase, dulciurile concentrate, produsele făinoase, sucurile şi băuturile alcoolice.
La prima oră a dimineţii nu prea este indicat să consumaţi un mic dejun în stil englezesc, adică ouă ochi cu bacon, cârnaţi şi fasole.
La prânz, mai ales în zilele călduroase, ar trebui să evitaţi preparatele care conţin carne tocată.
Iar la cină, care trebuie să reprezinte o gustare uşoară, este bine să evitaţi combinaţiile grele, precum friptura de pui, de vită, de porc sau peşte asociată cu ciuperci la grătar sau alte legume grele, precum vinetele.
sursa: realitatea.net