Unii dintre voi știți cu siguranță acest preparat. Pentru cei ce însă nu-l cunosc, este o mâncărică tradițională israeliană. Numele pare greu de pronunțat dar nu e deloc așa. Se scrie Shakshouka, se pronunță șakșuca și este o rețetă ușoară, sățioasă și sănătoasă de ouă gătite în sos de roșii.
Originile acestui ghiveci, pentru că în esență este un ghiveci, pare că vin din spațiul nord-african. Poate din această cauză și aromele preparatului te duc cu gândul la zona aceea.
„Shakshouka se prepară destul de ușor, este foarte aromată și gustoasă. Rețeta mea este cea tradițională. Am imbogățit-o doar la servire, adăugându-i bucăți de brânză feta și rondele de măsline. O puteți consuma și fără, dar vă propun să incercați propunerea mea. Plusul de gust o să vă răsfețe papilele gustative”, a povestit Dan Neagu, chef escoffier la Restaurant Bulevard Ploiești.
Ingrediente pentru Shakshouka – 3 porții
CEAPĂ tocată 150gr
ARDEI GRAS colorat tăiat fâșii 100gr
USTUROI 4 căței
ULEI 100ml
APĂ 400ml
ROȘII CONCASSE (tocate) 100gr
PASTA TOMATĂ(28%) 100gr
CONDIMENTE: chimion, amestec cajun.
ARDEI IUTE, după gust
PĂTRUNJEL tocat, după gust
OUĂ 3buc
SARE 15gr
PIPER 8gr
MĂSLINE rondele 100gr
BRÂNZĂ FETA 100gr
Pregătire: 10 min
Preparare: 20 min
Dificultate: medie
Pentru mai multe detalii și rețeta VIDEO, vezi cum pregătește Dan Neagu Shakshouka.
(P)