A venit vara și temperaturile ridicate modifică, într-o oarecare măsură, alimentația. Rețetele ușoare devin preferate. Parcă nu mai intră așa de bine o mâncare grea și oamenii începu să prefere mâncărurile mai ușoare, pe bază de legume. Dar, pentru gust, puțină carne face diferența.
„Suntem în plin sezon cald iar grădina mea se umple de legume proaspăt coapte. Nu rezist în fața unei asemenea provocări și hotărăsc să gătesc ceva tradițional. Aleg fasolea păstăi ce tocmai s-a făcut numai bună de cules. Și pentru că merge bine și cu ceva cărniță, vă ofer rețeta unei mâncărici de fasole păstăi cu piept de pui și bacon, gătită afară, în grădină. Este un preparat ușor, savuros, ce merge bine intr-o zi toridă de vară! Așadar, poftă bună și spor la treabă!”, spune Dan Neagu, chef escoffier la Restaurant Bulevard din Ploiești..
Ingrediente pentru fasole păstăi, cu piept de pui și bacon – 6 porții
- FASOLE PĂSTĂI curățate 1 kg
- APĂ 4 litri
- SARE 10 gr
- ULEI 100 ml
- PIEPT de PUI 1 kg
- BACON 300 gr
- CEAPĂ 300 gr
- USTUROI 50 gr
- MORCOV 300 gr
- ARDEI GRAS și CAPIA 200 gr
- SUC de ROȘII 300 ml
- PIPER 2 gr
- FOI de DAFIN 4 buc
- CIMBRIȘOR 4 tije
- ROZMARIN 1 tijă
- SMÂNTÂNĂ grasă fermentată 200 gr
- MĂRAR tocat, după gust.
Pregătire: 10 min
Preparare: 30 min
Dificultate: medie
Vezi aici rețeta VIDEO