- Publicitate -

Mușchiuleț de porc, sos forestiére și legume umplute – by chef Dan Neagu, vlog La Culinaria, Restaurant Bulevard Ploiești (VIDEO)

Data:

Distribuie articolul:

Atunci când vine vorba de preparate culinare cu carne de porc, o alegere absolut delicioasă este mușchiulețul de porc cu sos forestiére și legume umplute. Rezultatul, dacă rețeta este respectată așa cum trebuie, este unul care va bucura papilele gustative ale oricui.

- Publicitate -

„Folosesc pentru rețeta de astăzi mușchiulețul interior al porcului. Așa cum v-am obișnuit, nu-l arunc pur și simplu pe grătar sau pe grill, ci am să il gătesc in stil franțuzesc.

Vedeți rețeta mai jos. Este important să urmăriți atenți pașii ca să obțineți un sos cremos și aromat și un preparat pe măsură”, spune Dan Neagu, de Restaurant Bulevard Ploiești.

Ingrediente pentru mușchiuleț de porc, sos forestiére și legume umplute – 2 porții

MUȘCHIULEȚ interior de porc 600gr

- Publicitate -

BACON feliat 100gr

SARE aromată de grătar 30gr

SARE 5gr

- Publicitate -

IERBURI aromate(5tije):
(salvie,cimbru,cimbrișor,pătrunjel,foi de dafin)
CONDIMENT pentru carne de porc 5gr

ULEI AROMAT din sos verde 100ml

USTUROI 5gr
——————————————–
SOS FORESTIÉRE:

- Publicitate -

UNT 50gr

USTUROI 15gr

CEAPĂ ȘALOTĂ 30gr

- Publicitate -

PRAZ 30gr

CIUPERCI 100gr (2buc)

STOCH  brun sau jiu de friptură 300ml

- Publicitate -

SMÂNTÀNĂ culinară 150ml

IERBURI aromate 3tije (cimbru,salvie,foi de dafin)
——————————————–
LEGUME UMPLUTE :

DOVLECEL 200gr (1buc)

- Publicitate -

MORCOV 200gr (1buc)

ARDEI KAPIA 100gr (1buc)

CARTOF SEMIFIERT 300gr (2buc)

CIUPERCI 100gr (2buc)

PRAZ 200gr

ULEI aromat 50ml

SARE 2gr

ZMEURĂ, AFINE 6-8 fructe

Pregătire 20min
Preparare 20min

Cum Gătesc Eu Mușchiuleț De Porc, Sos Forestiére Și Legume Umplute

In primul rând mă apuc de pregătit legumele. Durează mai mult și asta implică și un efort pe măsură, dar merită!. Ardeiul kapia, cartoful prefiert, morcovul, ciuperca, prazul și ceapa trebuiesc tocate in cubulețe cât se poate de mici. Intr-o crațiță am să pun ardeiul tocat, cartoful, morcovul, ciuperca și prazul, aromez cu puțin ulei din sosul verde (il știți deja) și le pun pe grill pentru a le sota. Nu mult, doar vreo 2 – 3 minute.

Până legumele incep să sfârâie, am să tai dovlecelul in 4 și am să il scobesc. In video vedeți tehnica pe care o folosesc mereu. Obțin niște butoiașe ce sugerează 4 bucăți de trunchi.

Legumele cubulețe sotate vor umple bucățile de dovlecel și 2 ciuperci champignon.

Las deoparte și incep prepararea sosului forestiere.  Pun in crațiță ciupercile tăiate, ceapa, usturoiul și prazul tocate, impreună cu ceva unt,  din nou pe grill.  Torn și câteva picături de ulei aromat și le pun la călit. Când incep să fiarbă legumele, adaug jiul și il las la fiert. Mestec din când in când ca să nu se prindă de margini sosul. Până incepe să scadă, mă ocup de mușchiulețul de porc.

Așa cum am spus și in preambulul rețetei, folosesc muschiuleț interior pe care il fasonez intâi. Apoi il secționez longitudinal obținând 2 bucăți. De la jumătetea fiecprei bucpți, decupez mușchiul pentru a obține 3 felii. Seamănă bine acum cu o caracatiță. De porc de data asta. Fiecare secțiune trebuie imbrăcată in bacon. Apoi impletesc aceste secțiuni de mușchi. Când am terminat, aromez cu ulei din sosul verde, sare de grill, condiment de porc, puțină sare și ceva crenguțe proaspete de salvie.

Vedeți in video tehnica. Veți intelege mai ușor cum să obțineți această formă a fiecărei bucăți din mușchiulețul de porc.

Sosul fierbe așa că este momentul să adaug smântâna culinară. Pun doar jumătate din cantitate la inceput, turnată ușor, intimp ce mestec continuu in cratiță. Evit in modul acesta ca sosul să se brânzească. Aștept să fiarbă din nou și adaug și cealaltă jumătate din cantitatea sde smântână culinară in același mod.

Las sosul să scadă și pun mușchiulețul de porc pe grătar. Frigerea o pac evident pe ambele părți, intorcându-l atunci când se desprinde ușor de grătar. Când mai are 2 – 3 minute, mut carnea pe placă și pun și legumele (dovleceii și ciupercile umplute cu legumele sotate la inceput).

Montajul este partea finală a rețetei. Varianta aleasă de mine o vedeți in video. Nu uitați să puneți pe farfurie ceva sare și piper de grătar. Peste mușchiuleț, adaug sos forestiere din belșug Seamănă bine cu o rădăcină de copac. Adaug buturugile (dovlecel și ciupercă) și garnisesc cu câteva boabe de afine și  2 – 3 zmeuri ușor acrișoare.

Poftă bună vă doresc!

Vezi aici rețeta VIDEO:

 

 

 

 

 

(P)

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Climatizare la costuri cu până la 30% mai mici, dotare standard a unor apartamente scoase la vânzare în centrul Ploieștiului

Soluțiile inteligente ale unui constructor pentru a proteja de caniculă locatarii celui mai nou bloc din Ploiești

VIDEO: Au secat irigațiile din Prahova. În timp ce la Buzău culturile sunt verzi, la noi recolta este compromisă

Lipsa precipitațiilor din această vară, pe fondul unei canicule...

Am stat de vorbă cu proprietarul grădinii plină cu palmieri care face furori pe internet. ”Mulți nu cred că este din România și mă...

În fotografiile care fac furori pe internet apar numeroși palmieri, din diferite specii, dar și bananieri și alte specii tropicale.

Au fost identificați ”băieții de cartier” care au făcut scandal în Ploiești Vest. Ce amendă au primit

”Zona va fi monitorizată în continuare de către polițiștii Secției de Poliție nr. 3 Ploiești” au transmis reprezentanții IPJ Prahova.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.

Până la 200 de minute – timpul de așteptare în vama Giurgiu, după începerea lucrărilor la partea bulgară a podului

Pe rutele alternative, cum ar fi Ostrov, timpul de tranzitare prin vamă este de doar 30 de minute.

Primăria Lipănești avertizează populația asupra pericolului reprezentat de prezența unui urs

Evitați chiar și în timpul zilei deplasarea în zona Lunca Teleajenului!

Cod roșu de nesimțire în Ploiești. Cât de greu e să duci gunoiul în locurile special amenajate?

Până nu vor fi mai multe camere de supraveghere și mai multe amenzi, nu vom avea un Ploiești curat.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?

Vor avea ploieștenii căldură la iarnă?

Primarul încă în funcție, Andrei Volosevici, a declarat: ”Intuiţia îmi spune că nu prea vom avea căldură la iarnă”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.

Până la 200 de minute – timpul de așteptare în vama Giurgiu, după începerea lucrărilor la partea bulgară a podului

Pe rutele alternative, cum ar fi Ostrov, timpul de tranzitare prin vamă este de doar 30 de minute.

Primăria Lipănești avertizează populația asupra pericolului reprezentat de prezența unui urs

Evitați chiar și în timpul zilei deplasarea în zona Lunca Teleajenului!
- Publicitate -