- Publicitate -

Mușchiuleț de porc, sos forestiére și legume umplute – by chef Dan Neagu, vlog La Culinaria, Restaurant Bulevard Ploiești (VIDEO)

Data:

Atunci când vine vorba de preparate culinare cu carne de porc, o alegere absolut delicioasă este mușchiulețul de porc cu sos forestiére și legume umplute. Rezultatul, dacă rețeta este respectată așa cum trebuie, este unul care va bucura papilele gustative ale oricui.

- Publicitate -

„Folosesc pentru rețeta de astăzi mușchiulețul interior al porcului. Așa cum v-am obișnuit, nu-l arunc pur și simplu pe grătar sau pe grill, ci am să il gătesc in stil franțuzesc.

Vedeți rețeta mai jos. Este important să urmăriți atenți pașii ca să obțineți un sos cremos și aromat și un preparat pe măsură”, spune Dan Neagu, de Restaurant Bulevard Ploiești.

Ingrediente pentru mușchiuleț de porc, sos forestiére și legume umplute – 2 porții

MUȘCHIULEȚ interior de porc 600gr

- Publicitate -

BACON feliat 100gr

SARE aromată de grătar 30gr

SARE 5gr

- Publicitate -

IERBURI aromate(5tije):
(salvie,cimbru,cimbrișor,pătrunjel,foi de dafin)
CONDIMENT pentru carne de porc 5gr

ULEI AROMAT din sos verde 100ml

USTUROI 5gr
——————————————–
SOS FORESTIÉRE:

- Publicitate -

O nouă ediție „Pauza de Șah” la Shopping City Ploiești: competiții de șah rapid cu premii garantate pentru copii

Shopping City Ploiești, în colaborare cu Asociația Județeană de Șah Prahova, Clubul Sportiv Universitar Ploiești, FC Petrolul Ploiești și Grupul Observatorul Prahovean, anunță organizarea...

UNT 50gr

USTUROI 15gr

CEAPĂ ȘALOTĂ 30gr

- Publicitate -

PRAZ 30gr

CIUPERCI 100gr (2buc)

STOCH  brun sau jiu de friptură 300ml

- Publicitate -

SMÂNTÀNĂ culinară 150ml

IERBURI aromate 3tije (cimbru,salvie,foi de dafin)
——————————————–
LEGUME UMPLUTE :

DOVLECEL 200gr (1buc)

- Publicitate -

MORCOV 200gr (1buc)

ARDEI KAPIA 100gr (1buc)

CARTOF SEMIFIERT 300gr (2buc)

- Publicitate -

CIUPERCI 100gr (2buc)

PRAZ 200gr

ULEI aromat 50ml

SARE 2gr

ZMEURĂ, AFINE 6-8 fructe

Pregătire 20min
Preparare 20min

Cum Gătesc Eu Mușchiuleț De Porc, Sos Forestiére Și Legume Umplute

In primul rând mă apuc de pregătit legumele. Durează mai mult și asta implică și un efort pe măsură, dar merită!. Ardeiul kapia, cartoful prefiert, morcovul, ciuperca, prazul și ceapa trebuiesc tocate in cubulețe cât se poate de mici. Intr-o crațiță am să pun ardeiul tocat, cartoful, morcovul, ciuperca și prazul, aromez cu puțin ulei din sosul verde (il știți deja) și le pun pe grill pentru a le sota. Nu mult, doar vreo 2 – 3 minute.

Până legumele incep să sfârâie, am să tai dovlecelul in 4 și am să il scobesc. In video vedeți tehnica pe care o folosesc mereu. Obțin niște butoiașe ce sugerează 4 bucăți de trunchi.

Legumele cubulețe sotate vor umple bucățile de dovlecel și 2 ciuperci champignon.

Las deoparte și incep prepararea sosului forestiere.  Pun in crațiță ciupercile tăiate, ceapa, usturoiul și prazul tocate, impreună cu ceva unt,  din nou pe grill.  Torn și câteva picături de ulei aromat și le pun la călit. Când incep să fiarbă legumele, adaug jiul și il las la fiert. Mestec din când in când ca să nu se prindă de margini sosul. Până incepe să scadă, mă ocup de mușchiulețul de porc.

Așa cum am spus și in preambulul rețetei, folosesc muschiuleț interior pe care il fasonez intâi. Apoi il secționez longitudinal obținând 2 bucăți. De la jumătetea fiecprei bucpți, decupez mușchiul pentru a obține 3 felii. Seamănă bine acum cu o caracatiță. De porc de data asta. Fiecare secțiune trebuie imbrăcată in bacon. Apoi impletesc aceste secțiuni de mușchi. Când am terminat, aromez cu ulei din sosul verde, sare de grill, condiment de porc, puțină sare și ceva crenguțe proaspete de salvie.

Vedeți in video tehnica. Veți intelege mai ușor cum să obțineți această formă a fiecărei bucăți din mușchiulețul de porc.

Sosul fierbe așa că este momentul să adaug smântâna culinară. Pun doar jumătate din cantitate la inceput, turnată ușor, intimp ce mestec continuu in cratiță. Evit in modul acesta ca sosul să se brânzească. Aștept să fiarbă din nou și adaug și cealaltă jumătate din cantitatea sde smântână culinară in același mod.

Las sosul să scadă și pun mușchiulețul de porc pe grătar. Frigerea o pac evident pe ambele părți, intorcându-l atunci când se desprinde ușor de grătar. Când mai are 2 – 3 minute, mut carnea pe placă și pun și legumele (dovleceii și ciupercile umplute cu legumele sotate la inceput).

Montajul este partea finală a rețetei. Varianta aleasă de mine o vedeți in video. Nu uitați să puneți pe farfurie ceva sare și piper de grătar. Peste mușchiuleț, adaug sos forestiere din belșug Seamănă bine cu o rădăcină de copac. Adaug buturugile (dovlecel și ciupercă) și garnisesc cu câteva boabe de afine și  2 – 3 zmeuri ușor acrișoare.

Poftă bună vă doresc!

Vezi aici rețeta VIDEO:

 

 

 

 

 

(P)

Cum ți se pare subiectul?

Ce părere ai? Comentează aici!

Comentariul tău
Numele tău

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Doctor bun

„Am ajuns paralizat la SJU și am plecat pe picioarele mele”

Observatorul Prahovean continuă campania „Doctor bun”  dedicată medicilor apreciați...

Expunerea la soare fără protecție, risc major pentru sănătatea pielii

O singură arsură solară poate avea consecințe pe termen...

Medicul Carmen Ionică m-a salvat după un diagnostic greșit”

Observatorul Prahovean continuă campania „Doctor bun” dedicată medicilor apreciați...
- Publicitate -

Antreprenori de succes

Caffe Milano: Povestea înghețatei italienești din Ploiești

În centrul Ploieștiului, de zece ani de zile, funcționează...

Cofetăria Le Bonbon din Ploiești și povestea tortului viral

În Ploiești, pe Bulevardul Petrolului, se află laboratorul Cofetăriei...

Măcelăria Pion din Ploiești, mezeluri ca pentru la ei acasă

Gabriel Barbu nu are birou cu vedere panoramică, aflat...
- Publicitate -

Exclusiv

Scrisoarea mamei unui elev care dă BAC-ul: ”Schimbați ceva!”

Observatorul Prahovean publică scrisoarea deschisă a unei cititoare pentru...

Sisteme fotovoltaice performante cu garanția ARTSANI

În doar câteva luni de la înființare, ARTSANI Energy...

Câte culturi au fost calamitate de grindină în 2024

Sistemul Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor este un...

Cum arată acum podul de la Blejoi închis pentru reparații

A trecut o săptămână de la închiderea circulației rutiere...

Bucegi 12, blocul din Ploiești cu buncăr și recepție de cinci stele

Blocul Bucegi 12 este o poveste despre cum ar...

Ai un pont?

Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0785 075 112

- Publicitate -

Știri noi

Cai Lipițani și delicii rare la Muzeul Posada

Atmosferă de sărbătoare astăzi la Muzeul Cinegetic Posada, unde...

Bereasca, plin de gropi: „Nu ai, ca șofer, ce să ocolești”

„Relația” șoferilor cu gropile, sau, mai bine zis, craterele...

Se scumpesc biletele la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești

Un proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică la...

Coșul cu alimente, proiectul Asociației din Blejoi, continuă

„Coșul lunar cu alimente pentru 10 familii” este proiectul...
- Publicitate -

Emisiuni

Șahul ca lecție de viață: povestea care inspiră

Constantin Țurlea, antrenor și organizator de concursuri de șah,...

Cine sunt prahovenii plătiți pentru ședințe și comisii

Jurnaliștii Marius Nica și Claudiu Vasilescu au dezbătut în...

Viticultorii și fermierii: Pro și contra Sistem Antigrindină

Miercuri, 4 iunie 2025, în cadrul unei ediții speciale...
- Publicitate -

Vox Publica

De ce să plătim tot noi, fraierii, jaful PSD-PNL?

După ce au aruncat țara în abisul deficitului bugetar,...

Leonardo Badea, BNR: contează evitarea dezechilibrelor!

Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR, publică în Observatorul Prahovean un...

Să moară Iliescu? Dilema celor care poate iartă, dar nu uită

Ion Iliescu, fostul președinte al României, este un personaj...
- Publicitate -

Pe aceeași temă

TOMA – Un tribut Toma Caragiu, spectacol minunat la Ploiești

Weekendul 7-8 iunie 2025, pe scena Teatrului „Toma Caragiu”...

Festivalul „Noi Împreună”, la Ploiești

Festivalul „Noi Împreună”, ajuns la cea de-a treia ediție,...
- Publicitate -

Care sunt prețurile la mâncare, în Grecia, în 2025

A început vara și tot mai mulți români se...

Shopping City Ploiești transformă vara într-un SUMMERVERSE

Shopping City Ploiești transformă vara într-un SUMMERVERSE: modă, distracție...

Prețuri de patru ori mai mari pentru parcarea pe litoral

Începând cu 1 iunie 2025, regulile de parcare în...

All inclusive cu degustare de vin la o grădină din Ploiești

Rarisimo Garden din Ploiești organizează o petrecere în sistem...