- Publicitate -

Care sunt cele mai populare hobby-uri ale românilor

Data:

Distribuie articolul:

Hobby-urile sunt acele activități recreative practicate în mod regulat, în timpul liber. Ele variază în funcție de preferințele individuale, dar și de caracteristicile generale ale unei națiuni.

- Publicitate -

Așa cum se poate vedea din topul de mai jos, în țara noastră există un interes larg pentru mișcare, pentru călătorii, dar și pentru îndeletnicirile creative. Iată cele mai populare 12 modalități de relaxare ale românilor:

  1. Sportul

Există numeroase activități fizice și sportive potrivite pentru petrecerea timpului liber. Sportul ca hobby este cât se poate de benefic pentru sănătatea fizică și mentală. În aceeași timp, are și o funcție importantă de socializare. Românii practică sporturi individuale sau de echipă, precum înot, tenis, fotbal, baschet, ciclism ș.a. Sunt foarte mulți cei care se uită la sport la televizor și pe internet. Unii mizează pe meciuri la casele de pariuri prezentate de Legalbet.

  1. Călătoriile

Indiferent de destinație sau de buget, călătoriile oferă mereu oportunități noi și interesante de explorare și aventură. Acest hobby poate urmări descoperirea culturilor și a tradițiilor, explorarea unor obiective noi, revenirea în locuri apreciate, evadarea din rutină sau îmbogățirea colecției arhivei de fotografii personale.

- Publicitate -
  1. Gătitul

Bucătăria poate reprezenta cadrul unor experiențe pe cât de relaxante, pe atât de satisfăcătoare, prin aprecierea primită din partea celor care gustă mâncărurile preparate. Gătitul acasă poate garanta un stil de viață sănătos și echilibrat, întrucât bucătarul are mereu control asupra ingredientelor folosite.

  1. Cititul

Cititul este unul dintre hobby-urile care ajută cel mai mult la dezvoltarea personală. Dintre beneficiile acestei activități, primele care ne vin în minte sunt: explorarea lumii, îmbogățirea cunoștințelor, dezvoltarea gândirii, relaxarea și evadarea cotidian, completarea vocabularului, stimularea creativității.

  1. Privitul la tv

Se spunea că privitul la TV este sport național în România. Ei bine, considerația nu este departe de adevăr. Nu toți urmăresc același scop atunci când deschid televizorul: unii doresc să se informeze, alții să cunoască lumea prin intermediul documentarelor, alții să se distreze cu emisiunile de divertisment, alții să „trăiască” o altă viață prin intermediul personajelor din filme etc.

- Publicitate -
  1. Distracția online

Distracția online este foarte la modă nu numai în rândul tinerilor. Accesul tot mai larg la internet și înmulțirea aplicațiilor de jocuri fac ca acest tip de distracție să fie accesibil oricui. Jocurile pe telefon conduc în top, însă în această categorie de divertisment intră și confruntările în rețea dintre gamerii care folosesc un PC sau o consolă.

  1. Blogging-ul

Toți cei care câștigă bani din blogging în prezent au pornit de la o pasiune, de la o activitate de timp liber. A scrie pe un blog care poate fi accesat de oricine sau de un public selectat perfecționează exprimarea personală, favorizează interacțiunea și formarea unei comunități și, în primul rând, oferă un grad de satisfacție ce crește o dată cu fiecare nou urmăritor sau cu fiecare feed-back primit.

  1. Shopping-ul

Unii fac shopping numai atunci când au nevoie. Alții privesc această activitate ca pe o modalitate de relaxare și de recăpătare a optimismului. Cumpărăturile reprezintă o recompensă pentru munca grea sau o modalitate de a se răsfăța. Achiziționarea de lucruri noi poate aduce o senzație de plăcere și de bucurie, care ajută la depășirea unor momente grele.

- Publicitate -
  1. Pescuitul

Pescuitul este preferat de cei care doresc să se relaxeze într-un cadrul liniștit. În același timp, este o activitate care pune accentul pe competiție, întrucât fiecare pescar dorește să aibă mai mulți pești în juvelnic decât cel de lângă el. Pasionații au parte de o comuniune cu natura inaccesibilă în alte hobby-uri.

  1. Colecționatul

Adunarea și conservarea unor obiecte de interes personal sau valoare, de la timbre și monede până obiecte de artă sau chiar mașini vechi, interesează o anumită categorie de români. Aceștia sunt foarte pasionați de ceea ce fac și se conectează cu alte persoane cu același hobby, împărtășind sfaturi, idei și experiențe.

  1. Pictatul

Pictura este o modalitate minunată de exprimare a creativității și de relaxare. Poate fi o îndeletnicire terapeutică, care îi ajută pe practicanți să scape de stresul zilnic prin concentrarea exclusivă asupra foii atașate de șevalet. Fiecare lucrare terminată poate fi percepută ca o realizare și ca o sursă de bucurie și satisfacție.

- Publicitate -
  1. Fotografiatul

Prin fotografie, frumusețea lumii din jur este capturată și împărtășită cu alții. Flori, animale, păsări, oameni, clădiri, apusul, răsăritul, o frunză purtată în aer de vânt, orice poate reprezenta un punct de interes pentru fotografii amatori sau profesioniști. Vorbim despre un act de creație, pentru că același subiect poate fi prezentat în mod diferit prin unghiul și luminile alese.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

S-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul Independenței din Ploiești [FOTO-VIDEO]

În această dimineață s-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul...

Curse ilegale de mașini și drifturi la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești [VIDEO]

De ani buni, locuitorii din zona Sălii Sporturilor din...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Air Retro 2024 & FlyIn are loc sâmbătă, pe Aerodromul de la Șirna

Retromobil Club România și Zborcadou.ro organizează sâmbătă, 18 mai,...

A dispărut o bandă de circulație de pe Bulevardul Indepnendenței din Ploiești după noile marcaje rutiere [VIDEO]

Marcajele rutiere efectuate pe tronsul recent reabilitat al Bulevardului...

Bursă pentru elevi la Ploiești. Oferta liceelor și universităților, la Palatul Culturii

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova organizează în perioada 20-23 mai...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Air Retro 2024 & FlyIn are loc sâmbătă, pe Aerodromul de la Șirna

Retromobil Club România și Zborcadou.ro organizează sâmbătă, 18 mai,...

A dispărut o bandă de circulație de pe Bulevardul Indepnendenței din Ploiești după noile marcaje rutiere [VIDEO]

Marcajele rutiere efectuate pe tronsul recent reabilitat al Bulevardului...
- Publicitate -