Zilele speciale, așa cum este ziua de 8 Martie, au nevoie de momente speciale. Alături de Dan Neagu, chef Escoffier la Restaurant Bulevard din Ploiești, ne-am gândit să vă propunem un preparat rafinat, unul care să se potrivească ”pretențiilor” acestei zile… Risotto cu fructe de mare și sos marinara.
Și pentru că timpul acestei zile este prețios, am optat pentru ceva ce se face rapid.
Dan Neagu: ”Acest risotto cu fructe de mare și sos marinara este evident de inspirație italiană.
Cu o condiție însă… trebuie ca risotto parmigiano să fie deja pregătit. Dacă nu, am pus anterior pe blogul meu rețeta unui risotto parmigiano, zic eu cremos și plin de savoare.”
O găsiți aici – http://restaurantbulevard.ro/risotto-parmigiano-la-culinaria/
Se poate pregăti în cantitate mai mare și apoi ține la rece câteva zile.
Ingrediente pentru 5 porții de risotto cu fructe de mare și sos marinara
-RISOTTO parmigiano
-FRUCTE DE MARE amestec 250 gr
-ULEI de măsline 50 ml
-USTUROI curățat tăiat mărunt 50gr
-ARDEI KAPIA tocat cuburi 100gr
-Cozi mici de CREVEȚI 150gr
-CREVEȚI mari (8/12) 5buc
-SOS TOMAT SPANIOL (rețeta AICI) 100ml
-ROȘII CONCASSÈ (rețeta AICI) 100gr
Pregătire 10 min
Preparare 25 min