Carnea de porc este una dintre preferatele românilor, indiferent de ocazie. Se știe, de asemenea, că aceasta nu este una tocmai „sănătoasă”, fiind bogată în grăsimi și nerecomandată celor cu probleme de sănătate.
Dar, tocmai din această cauză, orice modalitate „mai sănătoasă” de a găti carnea de porc, este binevenită și trebuie luată în considerare de toată lumea.
Noul trend în materie de gătire sănătoasă pare a fi, în ultima vreme, gătirea lentă, așa-numitul „slow cooking”, trend pe care vesticii l-au îmbrățișat de mai multă vreme, fiind în antiteză cu termenul de „fast-food”. Iar carnea de porc gătită lent este, pe lângă „mai sănătoasă”, și mult mai gustoasă.
Iată care este rețeta de carne de porc marinată, afumată și coaptă – slow cooking în varianta celor de la Restaurant Bulevard Ploiești (vezi la final rețeta în format VIDEO)
Ingrediente pentru carnea de porc marinată, afumată și coaptă 6 ore în smooker
mușchi de porc
rasol de porc
coaste de porc
ceafă de porc
pulpă de porc
ruladă din piept de porc
pentru marinadă
amestec pentru grătar – sare grunjoasă și piper multicolor
chimion
piper proapăt râșnit
amestec de condimente Rarisimo pentru carnea de porc
boia afumată
cimbru
ulei
pastă de usturoi
pentru hidratare și plus de gust
muștar cu boabe
stock (jiu) de la friptură de porc. (P)
Cum ți se pare subiectul?