Deserturile sunt partea preferată a copiilor când vine vorba de masa în familie. Cum în cursul săptămânii avem destul de puțin timp liber, în weekend gătim de obicei deserturi.
Pentru weekendul acesta am ales o rețetă de Gaufre pentru că, este desertul pe care îl poți combina oricum astfel încât să fie pe placul oricui.
Celebre în Belgia, gaufrele s-au răspândit rapid în toată Europa și nu numai. Și totuși, rețeta cea mai bună de gaufre este tot cea „de la mama ei”, cea belgiană. Dacă în ceea ce privește topping-urile, aici poți alege orice, compoziția blatului este cel care face diferența între un desert bun și unul… perfect.
Deci în weekendul acesta facem… Gaufre de Bruxelles, după rețeta lui Dan Neagu de la Restaurant Bulevard. Cele mai pufoase și cele mai delicioase gaufre gustate!
Ingrediente pentru 14-16 bucăți:
Drojdie: 20gr
Lapte călduț: 750ml
Unt topit 200gr
OUĂ 6buc.(separate gălbenuș, albuș)
Sare 1gr
Zahăr tos: 100 gr
Zahăr vanilat 4 plicuri(32gr) la albușuri
Făină cernută: 500gr
Pregătire: 10min
Preparare: 10min
Coacere: 3min. la 220 grade
Vezi rețeta VIDEO: