Nu de puține ori ne-am văzut în situația în care, după o zi de grătar, am rămas cu friptură pe care nu a mai mâncat-o nimeni după ce s-a răcit. Ce putem face într-o astfel de situație? „Sandwich-ul de luni” este răspunsul celor de la Restaurant Bulevard.
În conceperea oricărui sandwich se pornește de la amestecul unor ingrediente între două felii de pâine. Între acestea fiecare poate veni cu propria combinație de ingrediente sau se poate inspira din sandwich-urile altora.
„Sandwich-urile există în sute de rețete pentru că, în esență, preparearea lor ține… doar de imaginație. Putem folosi o multitudine de ingrediente, de condimente, de arome, de sosuri și le putem asezona cu tot felul de garnituri ori cu salate diverse.
Deși există de sute de ani, evoluția lor a fost permanentă și chiar surprinzătoare. Avem sute, poate mii de rețete în lumea întreagă. Avem sandwich-uri extrem de gustoase, sănătoase, amuzante, avem chiar și topul celor mai bune sandwich-uri din lume, în care regăsim amprenta gastronomică a țărilor în care au fost inventate”, spune Dan Neagu, chef escoffier la Restaurant Bulevard din Ploiești.
Ingrediente pentru sandwich-ul de luni – 1 porție
TORTILLA cu semințe 1 buc
Cașcaval felii 4 buc (50 gr)
MIX grille friptură rece 150 g
Sos de muștar cu hrean 80 gr
Salată iceberg 50 gr
Ardei capia 30 gr
Pregătire: 5min
Preparare: 5min
Vezi în materialul VIDEO cum se prepară Sandwich-ul de luni