Dacă știți pe cineva care refuză o sarma bună, să ne spuneți și nouă. Încă nu am cunoscut pe nimeni, așa că astăzi venim cu episodul 3 din vlogul Culinaria, evident unul de sezon, bucurându-ne de ce avem de învățat de la maestrul Dan Neagu, singurul chef Escoffier din Ploiești.
Știm că toată lumea se grăbește acum, așa că nu vă plictisim cu prea multe vorbe. În primele două ediții am învățat cum să preparăm toba și piftia, așa cum doar românii știu să le facă. (le puteți viziona AICI și AICI).
Astăzi, în ziua în care unii dintre noi sunt la prima tentativă de a prepara sarmalele, mergem pe mâna lui Dan Neagu, liderul echipei de la Restaurant Bulevard Ploiești.
Chiar dacă nu este un preparat tradițional românesc, l-am adoptat și putem spune că l-am îmbunătățit, ținând cont de preferințele noastre în materie de ingrediente. Proveniența lor este încă mult discutată, însă, până una-alta, să acceptăm că acest preparat vine de la turci. Le mulțumim și le transmitem gândurile noastre bune! 🙂
Așadar, ingredientele:
CARNE tocată de porc 1kg
ULEI 50ml
CEAPĂ curățată 300gr
OREZ 150gr
SARE 15gr
PIPER 16gr
CIMBRU 16gr
CIMBRU bețe 2 rămurele
BOIA 8gr
FOI de DAFIN 6buc
PASTĂ de TOMATE 100gr
VARZĂ MURATĂ pentru frunze 2buc(2.5kg)
VARZĂ DULCE, tocată 1kg
CARNE AFUMATĂ 800 gr (unii preferă fără afumătură, deci nu e o nenorocire dacă nu puneți)
JUMĂRI sau piept de porc 200gr
Pregătire 40 min
Preparare 20 min
Timp de fierbere lentă 2.30 ore
Și acum, să mergem în bucătăria lui Dan, pentru a vedea ordinea operațiunilor plus alte mici secrete care vă garantează succesul rețetei: