- Publicitate -

Cum se prepară sarmalele tradiționale cu carne de porc – vlog chef Escoffier Dan Neagu (Restaurant Bulevard Ploiești)

Dacă știți pe cineva care refuză o sarma bună, să ne spuneți și nouă. Încă nu am cunoscut pe nimeni, așa că astăzi venim cu episodul 3 din vlogul Culinaria, evident unul de sezon, bucurându-ne de ce avem de învățat de la maestrul Dan Neagu, singurul chef Escoffier din Ploiești.

Știm că toată lumea se grăbește acum, așa că nu vă plictisim cu prea multe vorbe. În primele două ediții am învățat cum să preparăm toba și piftia, așa cum doar românii știu să le facă. (le puteți viziona AICI și AICI).

Astăzi, în ziua în care unii dintre noi sunt la prima tentativă de a prepara sarmalele, mergem pe mâna lui Dan Neagu, liderul echipei de la Restaurant Bulevard Ploiești.

Chiar dacă nu este un preparat tradițional românesc, l-am adoptat și putem spune că l-am îmbunătățit, ținând cont de preferințele noastre în materie de ingrediente. Proveniența lor este încă mult discutată, însă, până una-alta, să acceptăm că acest preparat vine de la turci. Le mulțumim și le transmitem gândurile noastre bune! 🙂

Așadar, ingredientele:

CARNE tocată de porc 1kg
ULEI 50ml
CEAPĂ curățată 300gr
OREZ 150gr
SARE 15gr
PIPER 16gr
CIMBRU 16gr
CIMBRU bețe 2 rămurele
BOIA 8gr
FOI de DAFIN 6buc
PASTĂ de TOMATE 100gr
VARZĂ MURATĂ pentru frunze 2buc(2.5kg)
VARZĂ DULCE, tocată 1kg
CARNE AFUMATĂ  800 gr (unii preferă fără afumătură, deci nu e o nenorocire dacă nu puneți)
JUMĂRI sau piept de porc 200gr

Pregătire 40 min
Preparare 20 min
Timp de fierbere lentă 2.30 ore

Și acum, să mergem în bucătăria lui Dan, pentru a vedea ordinea operațiunilor plus alte mici secrete care vă garantează succesul rețetei:

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Supă-cremă Gulaș sau cum să aducem bucătăria ungurească la noi în casă – vlog chef Escoffier Dan Neagu, Restaurant Bulevard Ploiești

Cine nu a auzit de gulaș, delicioasa tocăniță ungurească, populară mai ales în Transilvania. Dar o supă-cremă gulaș cum sună? Toate aromele gulașului topite...

Cașcavalul pane – una dintre micile noastre plăceri vinovate – vlog chef Escoffier Dan Neagu, Restaurant Bulevard Ploiești

Pentru rețeta prezentată săptămânal la Culinaria am ales ceva... fără carne. Adevăru-i că poate era necesar să ieșim din tiparele sărbătorilor și să ne...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Cezar, „The voice”, alături de copiii talentați care provin din medii defavorizate. „Nu vând iluzii! Dacă un copil are potențial, îi sunt alături, dar...

Este unul dintre primii 5 contratenori ai lumii și singurul din România. Vocea sa inconfundabilă impresionează. Artistul ploieștean, Cezar „The voice” Ouatu a avut...

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...

Mai noi ori mai vechi? [VIDEO]

Bună ziua! Astăzi voi parcurge rubrica ceva mai frugal, pentru că pur și simplu așa am simțit că ar trebuie să fac de data...

Virozele din ultima vreme sunt puse de către unii pe seama vaccinului anti-COVID. În acest timp, mișcarea „sângelui pur” adună tot mai mulți adepți

După ce pandemia de COVID-19 a trecut, au rămas adepții teoriilor conspirației care sunt nedumeriți că nu mor vaccinații pe capete. Dacă la început dădeau...
Parteneri
MindArchitect
- Publicitate -