- Publicitate -

Ce este încălțămintea potrivită pentru copii?

Știm că niciun picior de copil nu este la fel, iar atunci când vine vorba de încălțăminte pentru copii potrivită, este important să analizăm forma completă a piciorului copilului. Din acest motiv, există încălțăminte pentru copii în mărimi întregi și jumătăți de mărimi și într-o varietate de lățimi, pentru a asigura cea mai bună potrivire posibilă pentru fiecare copil.

Este important să ne amintim că oasele picioarelor copiilor nu se formează complet până în jurul vârstei de 18 ani, ceea ce înseamnă că, pe tot parcursul copilăriei, picioarele lor sunt susceptibile de a fi deformate de încălțămintea nepotrivită – și chiar de șosetele strâmte în primele luni!

Pantofii prea largi sau prea strâmți pot dăuna la fel de mult unui picior în creștere ca și pantofii prea scurți sau prea lungi, așa că niciodată nu a fost atât de important să existe încălțăminte potrivită. Cu mărimi întregi și jumătăți de mărime, de la mărimea îngustă până la mărimea largă și foarte largă, puteți fi siguri că veți găsi cea mai bună mărime și cea mai potrivită pentru picioarele copilului dumneavoastră.

Pentru a vă ajuta să le găsiți mărimea, există o serie de instrumente diferite pentru a măsura picioarele copiilor acasă. De la popularele calibre din plastic la ghiduri online gratuite care pot fi descărcată, există o opțiune pentru toată lumea.

De ce este importantă să alegeți încălțăminte pentru copii potrivită?

Este important să le măsurați picioarele copiilor dvs. cu exactitate înainte de a le cumpăra fiecare pereche de încălțăminte pentru copii, pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă a picioarelor pentru anii următori.

Obținerea unui sfat corect va asigura faptul că copilul dvs. este măsurat și echipat cu mărimea și stilul corect de încălțăminte pentru picioarele lor, în fiecare etapă a dezvoltării lor. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza instrumentele de măsurare special dezvoltate online pentru a vă ajuta să măsurați picioarele copilului dumneavoastră acasă sau, dacă este mai convenabil, puteți vizita unul dintre magazinele specializate, unde un personal calificat va măsura și va ajusta.

Pantofii potriviți corespunzător joacă un rol vital în a ajuta la protejarea dezvoltării sănătoase a picioarelor copilului dumneavoastră. O pereche de adidași de fete care nu se potrivesc corect pot provoca răni sau bășici și, în cel mai rău caz, pot duce chiar la probleme ale picioarelor pe termen lung. Acest lucru se poate întâmpla adesea în cazul picioarelor înguste și late, atunci când sunt înghesuite în pantofi prea strâmți sau care au prea mult spațiu.

Pantofii potriviți corespunzător permit o dezvoltare neîngrădită și oferă cantitatea potrivită de spațiu și suport pentru a ajuta piciorul să se dezvolte în mod natural. O mulțime de copii dezvoltă probleme ale picioarelor mai târziu în viață ca urmare a purtării unor pantofi prost ajustați, așa că este vital ca ei să poarte pantofii potriviți încă de la început. Aveți o singură pereche de picioare, așa că aveți grijă de ele!

Experții estimează că 70% dintre adulți suferă de probleme de sănătate ale picioarelor și că majoritatea acestor probleme sunt rezultatul purtării de pantofi nepotriviți în copilărie. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când copilul dumneavoastră este foarte mic, oasele picioarelor sunt alcătuite dintr-un cartilaj moale și spongios, care poate fi ușor împins în afara alinierii de pantofii (și chiar de costumele de dormit și șosetele) care nu se potrivesc corespunzător.

De asemenea, terminațiile nervoase din picioarele bebelușilor au nevoie de timp pentru a se dezvolta, astfel încât este posibil ca copilul dumneavoastră să nu vă poată spune dacă picioarele sale sunt dureroase sau strivite de pantofi, ceea ce face ca verificarea potrivirii să fie atât de importantă.

Picioarele copiilor, în special ale bebelușilor și ale copiilor mici, sunt foarte delicate și este important ca acestea să fie îngrijite încă de la început. În cel mai bun caz, pantofii prost ajustați nu se vor purta la fel de bine, așa că nu vă mulțumiți niciodată cu ceva mai puțin decât cu o potrivire perfectă.

Ce reprezintă o pereche bună de pantofi?

Este foarte important să înțelegeți ce înseamnă un pantof bun atunci când doriți să cumpărați o pereche nouă pentru copilul dumneavoastră. Iată care sunt principalele lucruri la care trebuie să fiți atenți:

– Mărimi întregi și jumătăți de mărimi și o gamă de lățimi de încălțăminte – acest lucru vă va asigura că veți obține cea mai bună potrivire posibilă pentru copilul dumneavoastră.

– Pantofi concepuți special pentru picioarele copiilor – concepuți pentru a se potrivi cu forma piciorului copilului și pentru a include acel spațiu de creștere atât de important. Nu uitați că terminațiile nervoase din picioarele bebelușilor și ale copiilor mici nu s-au dezvoltat pe deplin și este posibil ca copilul dvs. să nu vă poată spune că picioarele sale sunt dureroase sau strivite – așa că au nevoie de încălțăminte cu mult spațiu de creștere și de măsurători regulate.

– Forma pantofilor – pantofii pentru copii ar trebui să aibă forma unui picior. Sună simplu, dar unele modele pot fi prea ascuțite sau pot avea un design care poate afecta picioarele delicate.

(P)

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

O mașină primită cadou de Zoia Ceauşescu este scoasă la licitație. Cât este prețul de pornire

Mașina primită cadou de Zoia Ceauşescu de la Nicolae și Elena Ceaușescu, un Renault Fuego GTS, va fi scoasă la licitație pe 19 mai....

Un bărbat a fost filmat de soție conducând cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe [VIDEO]

Pe internet au apărut imagini cu un tânăr aflat la volanul unui autoturism, cu un bebeluș de doar câteva luni în brate, pe Valea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -