Este bine să utilizezi un ham bebe? Care sunt avantajele și dezavantajele

0

Te gândești să cumperi un articol dintre cele multe care se găsesc pe piață, care să te ajute în perioada în care bebelușul înceapă să meargă, dar nu știi dacă ar trebui să le folosești sau nu? Pe de o parte, cei care le produc spun că este convenabil, sigur și, pe de altă parte, există opinii ale unor persoane care spun că acesta este privilegiul părinților leneși. Să aruncăm o privire la ceea ce sunt considerate a fi avantajele și dezavantajele acestei invenții.

Avantaje

Una dintre sarcinile principale ale hamului este de a ajuta copilul în prima perioadă, când începe să meargă independent. La urma urmei, bebelușii, la primii lor pași, nu își păstrează bine echilibrul și cad foarte des, de aceea există riscul de a surveni accidente de nedorit, luând în calcul instabilitatea crescută și obiectele care îl înconjoară. Susținerea pe care o oferă un ham bebe îl încurajează pe copil să îndrăznească să se desprindă de obiectele de care se ține și să facă pași de unul singur.

O altă sarcină a unui ham bebe este de a proteja copilul de pericol în casă, dar mai ales în afara casei, la plimbare, oferindu-i în același timp un spațiu pentru acțiune independentă. În locuri aglomerate, cu teren denivelat sau pe teritoriul din apropierea carosabilului, trebuie să fii mai atent ca niciodată. Copiii nu stau pe loc și în fiecare minut se străduiesc să schimbe situația,deoarece sunt curioși și se plictisitisesc într-un timp scurt.

Dacă te duci cu copilul la hipermarket, în situația în care nu ai cu cine să îl lași acasă, va avea la îndemână atâtea etichete colorate, cutii, sticle și alte obiecte, iar pentru micuț este greu să reziste tentației de a le apuca. Hamul îți dă avantajul de a lăsa copilul să meargă singur, în același timp limitează zona la care piticul are acces și te ajută să ai libertate, pentru a te ocupa de cumpărăturile necesare.

Hamul este de neînlocuit dacă sunt doi copii (gemeni sau de vârste apropiate). Dacă mai poți alerga după unul  cu șanse mari de a-l prinde, atunci când doi aleargă în direcții diferite, este puțin probabil să reușești. Hamul  te va ajuta să ții copii lângă tine, în timp ce ei se bucură de mișcarea necesară, și nu va exista riscul ca ei să se piardă sau să cadă. Pe lângă acestea, în caz de pericol iminent, poți interveni rapid.

Un alt mare avantaj este, de asemenea, poziția confortabilă pe care o ai ca adult, atunci când ești alături de copil în perioada de început a mersului de unul singur. Nu doar mama are dureri de spate din cauza nevoii constante de a se apleca pentru a-l susține pe copil în perioada primilor pași, dar și ceilalți adulți cu care stă copilul. Este puțin probabil ca o bunica sau un bunic să facă față unui copil hiperactiv. Cu toată dragostea ce i-o poartă, nu vor putea alerga după el, pentru că, de multe ori, spatele nu este același ca la tinerețe.

Dezavantaje

Dacă vorbim despre dezavantajele unui ham bebe, atunci poate că puteți începe cu cel mai pronunțat – cum arată. Mulți oameni compară situația cu plimbarea unui câine, pentru că hamul arată ca o lesă. De aceea producătorii și-au folosit imaginația și au scos pe piață produse foarte drăguțe și atractive, cu modele de animale sau sub formă de rucsac.

Un al doilea minus, dintre cele principale, este obiceiul părinților de a-și conduce copiii în ham chiar și atunci când nu mai este nevoie de acest lucru și obiceiul copiilor de a simți mereu sprijin. Asta îl poate face pe copil să fie temător atunci când simte că nu mai este susținut de părinte. Din acestea, putem concluziona că hamul trebuie folosit doar atunci când e cu adevărat nevoie de el și nu ca un atribut permanent al plimbării cu copilul tău.

(P)

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău