Beneficiile unui aspirator nazal pentru copiii răciți

0

Știați că bebelușii sunt respiratori nazali esențiali? Acest lucru implică faptul că toți bebelușii pot respira doar prin nas în primele câteva luni. Totuși, micile lor corpuri sunt atât de inteligent concepute încât pot face totul în același timp: să mănânce, să înghită și să respire. Da, mama natură este uimitoare!

Dar, din cauza pasajelor nazale mici, o cantitate mică de mucus poate provoca congestie nazală, iar acest lucru interferează apoi cu toate aspectele vieții lor. Un pic de mucus care blochează căile respiratorii mici poate face foarte dificil pentru copil să respire, să mănânce sau să doarmă. Și știm cu toții că un bebeluș nefericit poate pune la pământ întreaga familie.

Ajutați-vă copilul să respire mai bine

Excesul de mucus apare într-o varietate de forme și din diferite motive, inclusiv febră, alergii, răceli sau alte infecții virale. Eliminarea excesului de mucus din nasul bebelușului cu un aspirator nazal ajută la creșterea fluxului de aer și la facilitarea respirației. Un bebeluș cu un nas curat înseamnă un copil mai ușor de hrănit, ceea ce duce la mai puțin stres pentru mamă și la un cămin mai fericit pentru toată lumea.

În unele culturi, mamele sug mucusul direct din nasul bebelușului prin gură. Totuși, din fericire, trăim în anul 2021 și există diverse modele de aspirator nazal disponibile. Un aspirator nazal este un dispozitiv pe care îl folosești pentru a crea aspirație și pentru a aspira în siguranță mucusul și a curăța nasul bebelușului tău, astfel încât acesta să poată respira fără obstrucții.

Există 2 tipuri principale de aspiratoare nazale: seringile clasice cu bulb și aspiratoarele mai complicate care includ tuburi sau sunt alimentate electric. Toate versiunile fac aceeași treabă, dar, în funcție de preferințele tale, vei opta pentru unul în detrimentul celuilalt.

Deoarece bebelușii nu își pot curăța singuri nasul, aspiratoarele nazale oferă părinților o modalitate de a curăța pasajele nazale ale bebelușului în mod eficient și sigur. Nu numai că bebelușul va respira mai bine, dar va dormi și va mânca mai bine.

Este deosebit de important să cureți nasul unui bebeluș înainte de a se hrăni. Atunci când un sugar se hrănește, gura lui este adesea închisă strâns. Dacă nasul lor este blocat cu mucus, nu vor putea respira la fel de ușor în timp ce mănâncă. Copiii mici învață în cele din urmă cum să își sufle singuri nasul, dar pot beneficia de asistență suplimentară din când în când.

Un alt avantaj al aspiratoarelor nazale în general este faptul că înlocuiesc utilizarea medicamentelor. În loc să îi dați mai întâi copilului Panadol sau Nurofen pentru decongestionare, încercați mai întâi un aspirator nazal. Este decongestionarea organică pentru bebeluși.

În timp ce seringile cu bulb au fost foarte populare în anii ’80 și ’90 și sunt vândute și astăzi, principalul dezavantaj al seringilor cu bulb este faptul că, aparent, nu există o metodă eficientă de sterilizare, iar acest lucru poate fi periculos pentru sănătatea bebelușilor.

Aspiratoarele nazale electrice au dezavantajul că picăturile microscopice din nasul sugarului pot ajunge în cele din urmă la mecanismul pompei și pot cauza contaminare. Acumularea de germeni în mecanismul pompei poate fi un pericol pentru sănătate. Și, dacă nu investești într-un aspirator nazal electric mai scump, aspirația nu este suficient de puternică și nu poate fi reglată.

Aspiratoarele nazale manuale sunt foarte simplu de utilizat. Capătul aspiratorului este plasat pe nasul bebelușului (nu în interiorul nărilor), iar capătul tubului (prevăzut cu o piesă pentru gură) este plasat între buzele tale. Sugi și observă cum mucusul se deplasează din nasul bebelușului în aspirator, în timp ce un filtru previne transferul mucusului sau al bacteriilor în gură.

Știm, sună scârbos. Dar nu îți face griji – mucusul este colectat într-un rezervor lavabil, iar un filtru leagă rezervorul de tub. S-a dovedit clinic că acesta reține nu numai mucusul, ci și germenii asociați.

Aspiratoarele nazale manuale au o aspirație mai puternică și reglabilă, în comparație cu aspiratoarele nazale electrice și sunt foarte ușor de curățat. Trebuie doar să amesteci niște apă caldă cu săpun. Umple aspiratorul cu o parte din ea și agită apa în jur pentru a curăța mucusul rămas în interior, înainte de a stoarce din nou apa. Repetă de mai multe ori sau pur și simplu pune-le în mașina de spălat vase. Aspiratoarele nazale tradiționale sunt fabricate din material netoxic care rezistă la fierbere în apă timp de o oră.

( P )

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău