Când sunt obligați să stea în carantină copiii reveniți din vacanța petrecută în străinătate

0

Având în vedere schimbarea rapidă a listei cu țările galbene și roșii, din cauza creșterii cazurilor covid în străinătate, părinții se întreabă dacă la revenirea în România copiii lor vor fi obligați să stea în carantină. Minorii cu vârste sub 3 ani sunt scutiți de carantină, indiferent de țara de unde se întorc.

Astfel, cu două zile înainte de revenirea în România, părinții trebuie să verifice dacă țara în care își petrec concediul se află pe lista galbenă sau roșie.

Dacă țara respectivă este pe lista galbenă sau roșie, copii cu vârsta între 3 și 16 ani scapă de carantină dacă prezintă un test PCR negativ și au părinții vaccinați. 

Pot exista, însă, și excepții. Mai exact, părinții trebuie să ceară o derogare pentru o zi sau câteva ore dacă din anumite motive nu au putut testa copilul până la întoarcerea în țară.

Există și cazuri în care minorul nu poate fi testat din diferite motive. Atunci, acesta trebuie să stea în carantină 14 zile – după 8 zile se poate efectua un test, iar dacă rezultatul este pozitiv, cel mic poate ieși din carantină în a 10-a zi. Atenție, însă! Dacă părinții sunt vaccinați, nu trebuie să stea și ei în carantină. Dar în cazul în care o altă persoană nevaccinată anti-COVID va avea grijă de minor, și aceasta va trebui să se izoleze alături de el. sursa: digi24.ro

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău