UPDATE – Noi reguli la intrarea în Grecia. De astăzi TOȚI turiștii care intră în Grecia pe cale terestră vor fi testați anti-Covid

5

De la 1 iulie Grecia impune noi reguli la intrarea în țară pe cale terestră. Oana Darie, purtător de cuvânt în cadrul MAE, a declarat miercuri seară la Digi24 că a fost introdus un „element de noutate” pentru turiștii care intră în Grecia pe cale terestră începând cu data de 1 iulie 2021.

UPDATE: Reprezentanții Ambasadei Greciei la București au declarat joi pentru Digi24 că intrarea în Grecia se face după vechile reguli: testarea călătorilor la punctele de frontieră este aleatorie, pe baza unui soft.  Citește detalii aici

Știre inițială

La toate punctele de frontieră terestre vor fi testați cu teste rapide toți turiștii cu vârsta de peste 12 ani, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu. Măsura se aplică tuturor indiferent de țara de origine.

În cazul în care o persoană este depistată pozitiv, aceasta va intra în carantină pe teritoriul elen. Dacă persoana nu a fost vaccinată, durata carantinei va fi de 10 zile. Dacă persoana a fost vaccinată cu schema completă atunci durata carantinei va fi de doar 7 zile, urmând ca în cea de-a șaptea zi persoana să fie testată cu test PCR.

Carantinarea turiștilor se va face în locații stabilite de autoritățile elene.

Informațiile au fost primite în cursul zilei de 30 iunie 2021 de la Ambasada României de la Atena.

Testarea se aplică doar la punctele de trecere a frontierei pe cale terestră, la intrarea pe teritoriul elen pe cale aeriană, nu se va lua măsura testării.

Măsura este deocamdată anunțată până în data de 7 iulie, dar există posibilitatea prelungirii acesteia.

Având în vedere această nouă măsură luată „peste noapte” este mai mult decât evident faptul că timpul de așteptare în vama terestră elenă, și așa aglomerată, se va mări considerabil.

Purtătoarea de cuvânt a MAE recomandă turiștilor să evite deplasarea în week-end, mai ales în prima parte a zilei de sâmbătă și să aibă toate documentele completate din timp.

De asemenea, ea reamintește faptul că „necompletarea PLF-ului, conform legislației din Grecia duce la nepermitarea intrării și o amendă de 500 de euro. Faptul că polițiștii permit să completeze la fața locului e o decizie luată punctual de polițiștii de frontieră”.

Sursa foto: fanatik.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

5 COMENTARII

 1. SI UITE ASA MAI RENUNTA O PARTE DIN TURISTII CU SCHEMA DE VACCIN COMPLETA SA MAI MEARGA! tIMPUL PETRECUT IN VAMA CRESTE, ERORILE LA ASTFEL DE TESTARE SUNT DESTUL DE MARI SI DE CE M-AM MAI VACCINAT DACA TOT SUNT TESTAT PESTE TOT? VA MAI INTREBATI DE CE A SCAZUT NR DE VACCINARI?

  • Da, din păcate timpul petrecut în vamă va crește considerabil. Numai dacă luăm în calcul cele minim 15 minute necesare pentru apariția rezultatului, observăm că, cel mai probabil, timpii de așteptare se vor crește exponențial.
   Nu, nu ne întrebăm de ce a scăzut numărul de vaccinări. Știm deja 😉
   Mulțumim pentru mesaj.

 2. Ștergeți repede știrea pt că e fake.
  O loaza din ministerul de externe a tradus prost o știre.
  Grecii au intervenit și au reparat prostia romaneasca

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău