Cum arată Magazinul de Antichități din Ploiești. Decorațiunile au fost folosite în filmul „Ocolul Pământului în 80 de zile” cumpărat de BBC – Galerie FOTO

Puțini dintre voi știu că la parterul unui imobil din centrul Ploieștiului, la doar câțiva metri de clădirea simbol a orașului – Palatul Administrativ, ajung săptămânal și se vând „ca pâinea caldă” obiecte de mobilier și de artă unice, decorațiuni, dar și tablouri din perioade nu demult apuse, dar care spun în continuare povestea bunului gust într-o limbă universală. Pe strada Erou Călin Cătălin, la numărul 7, este deschis de aproximativ doi ani Magazinul de Antichități Ploiești.

Arta impresionează în multe feluri, însă odată ce ați trecut pragul magazinului veți înțelege de ce cuvintele, oricât de alese ar fi, nu pot descrie în totalitate obiectele expuse.

Mesele și scaunele din lemn masiv, statuetele, seturile de porțelan, tablourile sau dulapurile din fiecare colț al magazinului deținut de Ionuț, un ploieștean care a dus îmbinarea utilului cu plăcutul la un alt nivel, spun câte o poveste diferită.

Dacă imaginile de la finalul articolului vor vorbi de la sine, trebuie să mai știți că  Magazinul de Atichități din Ploiești este locul de unde mulți artiști, actori și regizorii români își mobilează și accesorizează locuințele.

Dintre personalitățile care au trecut pragul magazinului, Ionuț își amintește nume ca cel al actorului Denis Ștefan, al regizorului George Ciubotaru, dar și foarte mulți politicieni. Clientela magazinului variază, iar produsele comercializate au atras atenția românilor din întreaga țara.

Decorațiunile din Magazinul de Antichități în filmul „Ocolul Pământului în 80 de zile”

Dintre sutele de clienți fideli și comenzi pe care le-a onorat, Ionuț ne-a povestit cum mai multe decorațiuni din magazinul său au ajuns să apară în filmul „Ocolul Pământului în 80 de zile, inspirat din volumul lui Jules Verne.

În luna noiembrie a anului trecut producătorii au ales pentru filmări interiorul și exteriorul Palatului Culturii, situat în apropierea Magazinului de Antichități, pe care scenografii l-au transformat într-o gară din New York, locul de unde începe călătoria personajelor.

Cum mai multe statuete, tablouri și rame se încadrau perfect în atmosfera romanului de aventuri, reprezentanții Castel Film Studios l-au rugat pe Ionuț să le împrumute mai multe articole.

Serialul „Ocolul pământului în 80 de zile”, o coproducție Anglia, Franța, Germania, a fost cumpărată de BBC și planificată pentru difuzare în acest an.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

2 COMENTARII

  1. Palatul Administrativ e „cladirea simbol” a Ploiestiului in mintea dumneavoastra. E drept ca nu avem multe minunatii de constructii prin urbea noastra, dar as fi preferat sa alegeti Palatul Culturii sau Halele, la fel de apropiate si ele de blocul la care faceti referire.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău