Primăria Ploiești continuă să promoveze, pe pagina de Facebook, locuitorii orașului care au reușit să obțină performanțe în diverse domenii de activitate. Episodul de astăzi este dedicat Dianei Manolescu, profesor de limba și literatura română.
Diana Manolescu, olimpic internațional, a absolvit Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești și, de asemenea, s-a format în Centrul Județean de Excelență, Prahova, având-o ca profesor – mentor pe doamna Niculina Bercea.
A absolvit Facultatea de Litere, Universitatea București, specializarea Română-Franceză, Comunicare și Relații Publice. Ulterior, Diana Manolescu a îmbrățișat cariera și misiunea de profesor de limba română, având masterat în teoria și practica editării.
„Crede că profesionalismul, voluntariatul, dragostea pentru carte și abandonarea prejudecăților pot schimba lumea. Elevii ei o iubesc, pentru că le înțelege gesturile, îi ajută să se deschidă spre sine și spre lume, să lupte pentru un ideal, să se afirme dincolo de programa școlară. Transmite elevilor săi nu numai lecții de gramatică și de literatură ci, mai ales, lecția implicării și a spiritului civic. Pentru Diana, educația, empatia și cooperarea sunt valori ce ar trebui să ne definească în plan individual și social. Diana activează în cadrul TEDxObor pentru a-și face vocea auzită. Recent, a susținut lecții deschise pentru definitivat. Ca discipol eminent și mentor exemplar, operează cu emoția cognitivă și pedagogia acțională. Destinul ei infirmă exportul de materie cenușie din România”, a precizat Primăria Ploiești.
„Mi-am dorit dintotdeauna să fiu în țara mea, să predau Română și să fiu alături de copiii de aici. Cred că ne aflăm într-un moment destul de dificil în privința Educației, avem profesori extraordinari, copii care pot să facă foarte multe lucruri, dar nu beneficiem întotdeauna de sprijin, iar în sistem nu găsim întotdeauna oamenii de care acești copii au nevoie. Iar eu mi-am dorit mult să rămân în țara mea pentru a fi unul dintre acei oameni care să ajute cât mai mulți copii. Nu neapărat ca să devină olimpici, ci să capete anumite valori și să se dezvolte frumos“, afirmă tânăra profesoară, atunci când este întrebată care sunt motivele rămânerii sale în țară.
Municipalitatea ploieșteană i-a recunoscut meritele pentru întregul parcurs școlar iar rezultatele excepționale obținute la competițiile naționale și internaționale de limbă și literatură română au fost cele care i-au asigurat decernarea, de către Ministerul Educației și Cercetării, a prestigiosului titlu ”Meritul Olimpic”.