Efectele benefice ale vinului

Foto: Shutterstock.com

Vinul este unul dintre alimentele, fără îndoială, cu cea mai mare tradiție și istorie. A fost considerat nu numai ca un produs care oferă plăcere, ci și ca un remediu medicinal important.

Caracteristicile vinului

Vinul se află în domeniul băuturilor fermentate. Provine din struguri și conține între 80 și 90% suc de struguri și între 10 și 15 grade de alcool etilic. Este produsul rezultat din fermentarea alcoolică totală sau parțială a mustului de struguri copți și sănătoși.

Vin Recaș – oferte

Vinul este compus în principal din apă și alcool etilic, pe lângă alți alcooli, zaharuri, acizi, vitamine (B1, B2 și pantotenice), minerale (fier și fosfor) și polifenoli. Polifenolii, printre care se numără flavonoizii, sunt responsabili pentru posibilele sale efecte asupra sănătății, pe lângă determinarea calității vinului, care poate fi recunoscută prin mirosul său, culoarea roșu intens și aroma. Vinul roșu conține flavonoide, printre care se remarcă „resveratrolul”, cu o acțiune antioxidantă importantă.

Vinul nu este un aliment de bază, dar participă, fără îndoială, la îndeplinirea anumitor nevoi nutriționale ale organismului, precum energia și cele de protecție. Rolul său este evident deoarece contribuie la cota de energie a nevoilor noastre calorice și pentru că are un caracter nutrițional protector.

Vin și sănătate

Se vorbește tot mai mult despre efectele pozitive pe care vinul le poate avea asupra sănătății și, mai precis, asupra bolilor cardiovasculare. Într-adevăr, vinul are compuși antioxidanți care au un efect favorabil asupra sistemului cardiovascular. Din acest motiv, în prezent este recomandat să beți între unul și două pahare de vin pe zi. Vinul favorizează și secrețiile gastrice și este perfect digerabil.

Oferte vin Recaș la eMAG

Cu toate acestea, vinul are și aspecte negative ca băutură alcoolică. Conținutul său de alcool îl face o băutură care ar trebui consumată cu moderație. Efectele nocive ale alcoolului asupra persoanelor care îl consumă în exces au fost întotdeauna cunoscute. La alcoolici există un efect al dependenței de alcool care le deteriorează viața familială și socială și sănătatea.

Organele cele mai afectate de alcool sunt creierul și ficatul, unde poate produce leziuni ireversibile care pot duce chiar la moarte. Prin urmare, pentru a profita de aspectele sale pozitive și a scăpa de cele negative, cel mai inteligent este să îl luați în măsura corectă: 1 sau 2 băuturi pe zi. Și nu mai mult.

Ce efecte are vinul asupra corpului?

Diverse studii au dezvăluit așa-numitul „paradox francez”, în care s-a observat o mortalitate mai scăzută din cauza bolilor cardiovasculare în rândul populației franceze care bea în mod regulat vin în cantități moderate, chiar dacă erau consumatori de o cantitate mare de grăsimi saturate care erau dăunătoare sănătății cardiovasculare.

Vin Recaș –  click pentru ofertele zilei

Experții recomandă consumul de vin roșu de bună calitate, dar în doze moderate. Pentru o persoană sănătoasă, care nu este supusă niciunui tip de medicament, recomandă unul sau două pahare de vin pe zi (10-30 g alcool / zi) ingerate în timpul mesei și alegând întotdeauna vinuri cu denumire de origine care oferă calitate. Într-adevăr, vinul poate fi benefic pentru corpul nostru atâta timp cât este luat în cantități moderate. Este paradoxal faptul că efectele sale sunt complet diferite dacă sunt consumate în cantități mari.

(P)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău