Turist: „Prețurile la Mamaia, ca la Ibiza”

Sutele de noi cazuri zilnice de coronavirus nu-i sperie pe românii care sunt puși pe distracție.

Sunt peste o sută de mii de oameni la malul mării în acest weekend. Cei mai mulți nu respectă regulile de distanțare. Și prețurile au crescut pe litoral. Șezlongurile costă chiar și 50 de lei pe zi.

Unii turiști din Mamaia spun că prețurile sunt ca la Ibiza: „Prețurile concurează cu Ibiza. Și la cazare, și la mâncare, sunt foarte mari prețurile” – spune un bărbat.

O femeie de pe plajă nu este chiar de aceeași părere:  „Nu mi se pare atât de scump. Normal, pentru toată lumea”.

„Totul e OK, e perfect, vin din Germania” – spune un alt turist, care stă într-un șezlong pe plajă. Întrebat cum i se par prețurile, este franc: „Cam scumpe!”

Administratorii de plajă se plâng însă că pandemia le-a afectat serios afacerea. „Prețurile sunt la fel ca anul trecut, n-am mărit, n-am micșorat. Pare bine, dar nu e pentru noi, administratorii de plajă. Anul trecut aveam 400 șezlonguri, anul asta avem 200, încasările scăzute la jumătate, chiar puțin mai prost de atât. În schimb, o bere la draft e 5 lei, o pizza medie 30-35 lei, șezlongul 30 de lei toată ziua”, spune unul dintre ei.

Se știe însă că în sudul stațiunii prețurile sunt mai mici comparativ cu cele din nord. O cafea adusă la șezlong costă, în sud, 7 lei, un pahar cu bere – 8 lei, iar un frappe – 15 lei.

Citește continuarea pe digi24.ro

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596