Primul turist român confirmat cu COVID în Grecia era în vacanță în Creta

0

O româncă aflată în vacanță în insula Creta din Grecia a primit rezultatul testării aleatorie pentru covid: pozitiv.

Informația a apărut în publicaţia greacă keeptalkinggreece.com.

Potrivit Agerpres, până acum au fost confirmate cinci cazuri în rândul pasagerilor sosiţi pe aeroporturile greceşti începând cu 1 iulie, în urma analizei a circa 1.400 de teste moleculare din cele 5.889 efectuate. Este vorba despre trei femei, din Suedia, Serbia şi românca din Creta, precum şi un cuplu grec.

Autorităţile greceşti încearcă de joi seara să identifice contacţii cazurilor confirmate. Femeia suedeză nu a respectat autoizolarea obligatorie de 24 de ore în care trebuie să rămână persoanele testate la sosirea în Grecia. Ea a fost localizată în timp ce se plimba prin Atena.

La intrarea în Grecia sunt efectuate teste aleatorii pentru COVID-19 în rândul turiştilor străini, cei testaţi fiind obligaţi ca până la aflarea rezultatului testului să rămână în izolare la adresa comunicată autorităţilor.

Turiştii străini testaţi pozitiv în Grecia sunt plasaţi 14 zile în izolare în hoteluri de carantină, în cazul în care nu necesită spitalizare.

Coada de mașini la intrarea în Grecia depășește 12 km

Potrivit digi24.ro, Ministerul de Externe a revenit sâmbătă cu o serie de precizări privina aglomerația din vama bulgară Kulata, la trecerea frontierei cu Grecia.

Potrivit informațiilor furnizate de Ambasada României la Sofia, coada de mașini care așteptau sâmbătă să treacă vama pe la Kulata are 12 kilometri, iar timpul de așteptare este de șase ore.

Blocajul este cauzat de faptul că autoritățile grecești testează toți cetățenii non-UE împotriva coronavirusului, pecizează MAE.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău