Grecii introduc un formular online, care se va completa cu 48 de ore înainte de sosirea în Republica Elenă

0

Conform planului anuntat de cateva saptamani bune, Grecia trece la faza 2 a liberalizarii turismului – din 1 iulie se va putea calatori spre insule si se vor relua cursele aeriene spre Creta, Rhodos, Corfu, Santorini si celelalte insule, conform Imperator Travel.

In total, de la 1 iulie, 27 aeroporturi vor fi redeschise traficului international gata sa primeasca turisti alaturi de 7 puncte rutiere si 7 porturi.

Atena este îngrijorată de cresterea numarului de cazuri inregistrat in ultima saptamana cam in toata Europa – de la Kiev (unde s-a batut recordul de cazuri) la Lisabona (unde s-au introdus noi masuri de lockdown), de la Belgrad (unde ministrul apararii si presedintele Parlamentului s-au infectat, iar orasul Kragujevac a reintrodus starea de urgenta) pana in Suedia

Guvernul grec a anuntat ca primeste turisti din 29 tari inclusiv Romania, in cazul acestora efectuandu-se teste aleatorii. Pentru alte 5 tari, testele sunt obligatorii pentru toti turistii. Dar noul sistem va inlocui sistemul de testare aleatorie, incercand sa „prinda” majoritatea cazurilor de calatori infectati cu COVID-19.

De la 1 iulie pentru a putea intra pe teritoriul Greciei, trebuie sa completezi urmatorul o declaratie on-line pe urmatorul site: https://travel.gov.gr/#/form

Vei completa date personale, inclusiv modalitatea cu care vei sosi in Grecia, dar si tarile vizitate in ultimele 15 zile. Vei primi un numar (un bar-code) care trebuie prezentat la punctul de frontiera. De asemenea si pe unde vei intra in Grecia, prin ce punct de frontiera.

Se va cunoaste capacitatea de testare la fiecare punct de frontiera si vor fi alesi pasagerii cu cel mai mare risc de infectare pentru a fi testati, deci testarea nu va mai fi aleatorie.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău