Au apărut noi reguli pe care trebuie să le respecți când călătorești cu avionul. Masca este obligatorie!

2

După 15 iunie sunt mari șanse ca România să redeschidă aeroporturile pentru călătoriile cu avionul inclusiv în scop turistic.

Recent, Agentia Europeana de Siguranta in Aviatie si Centrul European pentru prevenirea si Controlul Bolilor au dat publicitatii COVID-19 Aviation Health Safety Protocol, un set de reguli privind calatoriile cu avionul care trebuie respectate atât de personal, cât și de clienții companiilor de zbor.

Astfel, potrivit documentului citat de mihaijurca.ro, odată ajunși la aeroport, călătorilor le este măsurată obligatoriu temperatura.

Accesul in incinta aeroportului va fi permis doar persoanelor care calatoresc si celor care insotesc pasageri cu dizabilitati sau minori.

Check-inul ar trebui facut online, pe cat posibil, iar la predarea bagajelor vor aparea tot mai multe countere self-service, cum sunt pe aeroporturile din afara.

Iti scanezi singur documentele de identitate, boarding pass-ul, pui valiza pe cantar, iti este cantarita automat, primesti eticheta de bagaj, o lipesti si ai predat bagajul.

Se va completa de asemenea o declaratie cum ca nu ai avut simptome de boala, ca nu ai intrat in contact cu persoane diagnosticate cu COVID-19, ca nu te afli in carantina, etc.

Masca trebuie purtata din momentul in care ai intrat in aeroport, pana iesi pe usa aeroportului de destinatie. 

Singurele momente in care trebuie sa iti dai jos masca sunt controlul de securitate si controlul pasaportului.

Copiii cu varsta sub 6 ani si persoanele care au diverse probleme de sanatate (incompatibile cu purtarea mastii) sunt exceptate de la aceasta regula.

Si apropo, asigurati-va ca aveti suficiente masti pentru tot zborul (teoretic, cele medicinale trebuie schimbate la 3-4 ore).

Pe avion se vor servi doar mancare si bauturi ambalate si se va incuraja plata cu cardul.

Nu există restricții în ceea ce privește capacitatea de zbor a aeronavei, așa că se va putea călători și cu avionul ”full”.

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău