Declarația pe care românii trebuie să o completeze pentru tranzitarea Bulgariei

Ministerul Afacerilor Externe informează că modelul declaraţiei pe proprie răspundere ce trebuie completată în vederea tranzitării teritoriului Bulgariei este disponibil pe site-ul instituţiei.

Prin ordinul nr. RD-01-274 din 21 mai 2020, a fost eliminată condiția notificării autorităților bulgare de către misiunile diplomatice cu privire la tranzitarea teritoriului Republicii Bulgaria. În schimb, la intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria, cetățenii vor completa o declarație (disponibilă AICI), prin care persoana menționează că:

  1. Nu are simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19.
  2. Nu este pusă sub carantină.
  3. A luat cunoștință de situația epidemiologică din Republica Bulgaria, precum și de riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19.
  4. Va respecta măsurile anti-epidemiologice introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinele ministrului sănătății.
  5. Călătorește pe propriul meu risc.
  6. Scopul călătoriei.
  7. Se angajează să părăsească fără întârziere teritoriul Republicii Bulgaria (se aplică doar pentru persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria).
  8. Pentru furnizarea de date false, răspunde conform prevederilor legislației Republicii Bulgaria.

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe pagina de internet a MAE, precum şi pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Sursa: Digi24.ro

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău