Cum poți vizita Insulele Feroe în plină izolare

0

Insulele Feroe au gasit o solutie ingenioasa pentru turistii din lumea intreaga fortati de pandemie sa-si amane sau chiar sa-si anuleze excursiile.

Localnicii au creat un nou instrument turistic, primul de acest tip din lume: folosind telefonul mobil, tableta sau PC-ul, poti explora muntii, poti vedea de aproape cascadele sau casele traditionale prin intermediul unui localnic, care va deveni pentru o ora avatarul vizitatorului in turul virtual.

„Cum ar fi daca le-am putea oferi oamenilor din intreaga lume oportunitatea de a explora insulele virtual, prin ochii unui localnic? Sau, mai bine, cum ar fi daca turistii virtuali ar putea controla miscarile localnicului in timp real?”, s-au intrebat cei de la Visit Faroe Islands, care au creat site-ul Remote Tourism pentru a pune in practica ideea.

Click aici pentru a vedea prezentarea video a proiectului

Astfel, localnicul este echipat cu o camera video care transmite in direct, permitandu-ti nu doar sa vezi imaginile, ci sa si dirijezi plimbarea cu un joystick care te lasa sa te intorci, sa mergi, sa alergi sau chiar sa sari.

Exact ca intr-un joc pe computer, jucatorul principal este cel care controleaza miscarile localnicului care nu doar ca va porni la picior prin insula, insa poate urca si in elicoper, oferindu-le vizitatorilor virtuali o perspectiva de la inaltime intinderilor salbatice, asupra pajistilor si asupra celor 80.000 de oi de pe insula.

Desigur, ai la dispozitie o perioada limitata in care poti fi „jucatorul principal”. Mai exact, un minut din intreaga ora. In rest, te poti bucura de peisaje si de ideile pe care restul vizitatorilor le impart cu tine.

In timpul turului virtual, care va avea loc zilnic in perioada carantinei, echipa Visit Faroe Islands va fi online si va raspunde in direct la orice intrebare venita de la vizitatori, punandu-si la dispozitie toate cunostintele lor cu privire la fiecare coltisor ascuns pe care ai vrea sa-l explorezi.

Ideea vine ca o manusa pentru aceste vremuri apasatoare, in care o excursie virtuala intr-un loc exotic este mai mult decat am fi putut spera in plina izolare.

sursa: ziare.com

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău