Toamna în Făgăraș! Imagini spectaculoase de pe cel de-al doilea vârf muntos din Carpați FOTO

0
WhatsApp_Image_2019-10-22_at_13.04.19_87844.jpeg

WhatsApp_Image_2019-10-22_at_13.04.19_87844.jpeg
Temperaturile ridicate și culorile frumoase ale lunii octombrie sunt o adevărată încântare pentru cei care au ales în aceste zile drumețiile montane. Toamna frumoasă zâmbește chiar și pe cele mai înalte culmi ale Făgărașului. Câteva imagini de pe Negoiu ne-au fost trimise și nouă de către un prahovean care a ajuns în aceste zile pe Negoiu, cel de-al doilea vârf muntos al României.

Cu o altitudine de 2.535 metri, Negoiu este al doilea ca înălțime în România, fiind devansat doar de Vârful Moldoveanu, altitudine 2.544 de metri. Până în perioada interbelică era considerat cel mai înalt vârf din Carpații României. Deși este cunoscut ca pol al instabilității atmosferice din România, Negoiu primește cu bucurie zâmbetul soarelui, temperaturile fiind și aici cu mult peste cele cu care erau obișnuiți turiștii în această perioadă.

Chiar dacă muntele atrage ca un magnet în această perioadă, trebuie tratat cu prudență, iar cei care se încumetă să urce pe vârfurile Făgărașului, și nu numai, trebuie să țină cont că fără un pic de condiție fizică și echipament adecvat nu prea au ce căuta aici.

Totodată, celor care nu cunosc traseele le este recomandat să plece în astfel de drumeții cu ghizi autorizați.

Foto: Cristi M

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău