Trupa Zdob și Zdub vine, duminică, la Ploiești, la Festivalul „Prahova iubește Basarabia”

0
zdob-zdub_b30ce.jpg

zdob-zdub_b30ce.jpg

Timp de două zile, la Ploiești, va avea loc o nouă ediție a Festivalului „Prahova iubește Basarabia”. Evenimentul se va încheia, duminică, cu recitaluri susținute de Laura Lavric și trupa Zdob și Zdub. 

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Prahova și Centrul Județean de Cultură Prahova, în perioada 31 august – 1 septembrie 2019.

Astfel, sâmbătă, 31 august 2019, începând cu ora 17.45, se va desfășura parada portului popular pe Bulevardul Independenței de la rondul II la Palatul Culturii.

Traficul rutier va fi restricționat între Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud și statuia Radu Stanian „rondul 1”, până la ora 19.00, când are loc parada portului popular.

În zona Palatului Culturii sunt programate, în schimb, alte evenimente. „Orchestra „Flacăra Prahovei” a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, soliști consacrați de muzică populară din județul Prahova, împreună cu Ansamblul Folcloric „Perinița” al Centrului Județean de Cultură Prahova, Ansamblul folclorc „Doina Prahovei”, soliști și ansambluri folclorice din Basarabia și Cernăuți – Ucraina, se vor reuni pe scena festivalului pentru o demonstrație de autenticitate și virtuozitate”, a precizat Consiliul Județean Prahova.

În cadrul evenimentului se va organiza și o zonă cu produse culinare și gastronomie tradițională.

Cele două seri de festival se vor încheia cu recitaluri susținute, tot în zona Palatului Culturii din Ploiești, de Laura Lavric și trupa Zdob și Zdub. Intrarea este liberă.

Pentru buna desfășurare a evenimentului se va aplica și restricționarea accesului auto în parcarea Palatului Culturii începând cu data de 30.08.2019, orele 06:00, până în data de 02.09.2019 orele 07:00.

„Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului forțele de ordine recomandă participanților să aibă un comportament civilizat, să respecte indicațiile forțelor de ordine și să sesizeze orice încălcare a dispozițiilor legale”, au anunțat organizatorii..

Foto – sursă – Facebook – Zdob și Zdub

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău