Transilvania-numită-noua-Toscana-6_dc940.jpg

Vechile sate săseşti din Transilvania atrag din ce în ce mai mulţi turişti străini. Satele de aici sunt comparate cu Toscana, considerată una dintre cele mai frumoase regiuni din Italia, într-un articol publicat de Financial Times.

Autorul articolului din Financial Times, jurnalistul Andrew Eames, spune că ideea unei paralele între Toscana și Transilvania i-a fost prezentată de fiul unui conte italian, Giulio da Sacco, căsătorit cu o româncă și stabilit într-un sat săsesc.

Jurnalistul FT a mers în vizită în mai multe sate săsești, precum Floreşti, Mălâncrav, Mesendorf și Saschiz, și descrie frumusețea caselor cu curți interioare specifice, grădini de legume și livezi, care au atras mulți străini. În Saschiz a cunoscut un scoțian, Jim Turnbull, care a cumpărat o casă gata mobilată cu suma de 20.000 de euro, scrie Ciao.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În ceea ce privește atracțiile culturale, cele ale zonei sunt mai puține decât în Toscana – unde se află binecunoscutele Florența și Siena -, autorul vorbind însă despre cele 150 de biserici fortificate înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, despre centrele vechi din Sighișoara și Sibiu, primul fiind foarte popular printre turiștii străini mai ales ca loc de naștere al lui Vlad Țepeș, supranumit Dracula.

De asemenea, autorul vorbeşte despre festivalul Icon Arts, ai cărui organizatori şi-au făcut un obicei din a programa concerte în satele săseşti.

„Dar marele premiu este faptul de a fi aici: să te plimbi prin păduri cu poteci străjuite de flori sălbatice, să închiriezi o bicicletă cu care să parcurgi străduțe într-o odisee de sate sau să închiriezi o căruță cu cai cu care să mergi pe dealuri la un picnic. Lucrurile simple”, potrivit FT.

Transilvania-numită-noua-Toscana-5_a3802.jpg

Transilvania-numită-noua-Toscana-6_39d1a.jpg

Transilvania-numită-noua-Toscana-1_c654b.jpg

Transilvania-numită-noua-Toscana-4_076db.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
editor
Mai multe despre autor și articolele sale
Din 2013, face parte din echipa noastră și este editor de știri pe domeniile de larg interes.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg