tren-calatorie-dn1_6_cad59.jpg

Cei care sunt cârcotași și spun că acest lucru este imposibil, în condițiile în care un drum pe Valea Prahovei se transformă într-un calvar din cauza aglomerației de pe DN1, ei bine lucrurile stau cu totul altfel. Călătoria a durat 80 de minute, iar condițiile au fost decente.

Cei care se grăbesc să-și petreacă weekend-ul la munte, pe Valea Prahovei, dau piept mereu cu aglomerația de pe DN1.

Coloanele de mașini se întind, în cele mai multe cazuri, pe zeci de kilometri, iar uneori evadarea la munte se transformă într-un coșmar, care durează chiar și trei - patru ore.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Alternativa pe DN1 este însă o călătorie cu trenul. Mulți ar putea să spună că o astfel de poveste nu poate avea loc, în condițiile în care, de multe ori, experiențele cu CFR nu au fost unele tocmai plăcute. 

De data aceasta am ales o călătorie cu un tren privat, care spre surprinderea mea nu a înregistrat întârzieri. În plus, prețul biletului a fost 9 lei pe ruta Ploiești - Sinaia și de 15 lei pe distanța Ploiești - Brașov.

Duminică, trenul a ajuns în Gara de Vest la ora 09.38, oră la care era de altfel anunțat. În tren nu au fost probleme legate de locuri. Vagoanele sunt dotate cu prize de curent electric, iar condițiile sunt decente.

În vagoane este curățenie. La fel și la grupurile sanitare, de unde nu lipsesc săpunul lichid și hârtia igienică. Cei care merg la munte pentru o drumeție cu bicicleta au posibilitatea de transport a acesteia, iar cei care nu și-au cumpărat tichet de călătorie de la casele de bilete pot face acest lucru chiar în tren.

Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de aceleași facilități oferite la transportul pe calea ferată. Călătoria a durat 80 de minute, însă condițiile au fost decente.

tren-calatorie-dn1_4_593e8.jpg

tren-calatorie-dn1_5_0efc4.jpg

tren-calatorie-dn1_6_c402f.jpg

tren-calatorie-dn1_2_fb0a8.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg