img_1_ac10c.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat articolul 200 de români sunt blocați pe insula grecească Samothraki unde a izbucnit un incendiu, la solicitarea redacției noastre Ministerul Afacerilor Externe transmis următorul comunicat:

Ambasada României la Atena are în atenție situația de pe Insula Samothraki, Republica Elenă, generată de disfuncționalitățile sistemului de transfer a autoturismelor cu navele de pe insulă pe partea continentală.

Încă din momentul semnalării situației, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare, precum și cu privire la existența unor cetățeni români afectați.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice au fost recepționate mai multe solicitări de asistență consulară, care au fost deja soluționate. Reprezentanții ambasadei sunt în contact cu o parte dintre cetățenii români aflați pe insulă, cu autoritățile navale elene și autoritățile locale competente în domeniu.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii: +30 6978996222.

Ambasada României la Atena monitorizează cu prioritate situația, menţine legătura cu autorităţile locale și cu cetățenii români aflați în zonă, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în limita competențelor legale.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg