Bogată în fibre, atunci când este consumată moderat, berea ar putea avea un efect protector la nivel cardiovascular. Datorită compoziţiei sale, berea poate creşte cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL), astfel încât riscul apariţiei bolilor coronariene se poate reduce.
„Berea conţine polifenoli cu proprietăţi antioxidante şi ajută la stimularea circulaţiei sângelui. În plus, datorita ingredientelor sale naturale, este o foarte buna sursă de magneziu şi potasiu, iar prin conţinutul de antioxidanţi şi fibre solubile poate contribui la cresterea nivelului de colesterol bun (HDL)”, explică dr. Corina-Aurelia Zugravu, preşedinte al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Studiile în rândul populaţiei pe subiecţi cu hipertensiune au arătat că un consum de alcool de pâna la 660 ml de bere pe zi poate scădea riscul relativ de BCV cu pâna la 40%.
Datorită compoziţiei sale, berea poate creşte cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL), astfel încât riscul apariţiei bolilor coronariene se poate reduce. Trebuie avut în vedere însă faptul că beneficiile pentru organism pot apărea doar atunci când ne încadrăm în limitele consumului moderat, acesta însemnând, mai exact, o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maximum 5%, spune medicul.
Citește continuarea pe adevarul.ro
sursa foto: super-hrana.ro