Cipru nu are cum să te dezamăgească

0
WhatsApp_Image_2019-06-28_at_10.17.19_03289.jpeg

WhatsApp_Image_2019-06-28_at_10.17.19_03289.jpeg

După o săptămână petrecută în zona de nord a Ciprului, cu siguranță nu m-am întors de acolo expert în ale locului. Cred că tocmai de aceea impresiile mele sunt valoroase și de împărtășit cu cât mai mulți. Insula este, cu adevărat, o destinație de vacanță cu adevărat spectaculoasă și la îndemână ca destinație ușor exotică.

Trec rapid peste impresia puternică lăsată de diferența de viteze dintre ”Ciprul Grecesc” și ”Ciprul Turcesc”, de curățenia dinamică și strălucitoare din Larnaca și zona grecească până la punctul de frontieră, față de ritmul lent, atemporal, parfumat, al nordului turcesc, și mă opresc la mare. La plaje.

De departe, marea este ca mai plăcută surpriză pe care ți-o oferă insula. Plaje desprinse din vederi, apă care își schimbă culoarea de la oră la oră, în funcție de soare, curenți sau flux. Apă care colo este mai sărată, dincolo mai rece, în alt loc fierbinte, dar peste tot la fel de limpede.

Cumsecădenia și amabilitatea localnicilor este așa, un bonus plăcut. La fel și apusurile diferite de la seară, la seară, de la zonă, la zonă. Tot bonus este și șansa rară de a putea vedea delfini și pești trecând pe lângă ambarcațiuni, dacă îți place să ieși în larg.

Așadar, după o săptămână de stat în zona de nord a Ciprului, m-am întors cu un singur gând: să mă întorc la apă, pești și apusuri. Ceea ce vă doresc și vouă să descoperiți în această vară.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău