west_nile_ffc84.jpg

Ministerul britanic de Externe avertizează că țânțarii reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor care călătoresc în Grecia, având în vedere că mușcăturile acestor insecte pot răspândi virusul West Nile. Autoritățile române nu au avut până acum nicio reacție.

Autoritățile sanitare din statul elen îi sfătuiesc pe turiști să ia măsuri pentru a evita mușcăturile de țânțari, în condițiile în care 50 de oameni au murit anul trecut din cauza virusului West Nile. 

„Virusul a fost răspândit în Grecia de păsările migratoare și recomandăm tuturor să ia măsuri de protecție, precum purtarea de îmbrăcăminte cu mânecă lungă, evitarea locurilor cu apă stătătoare, folosirea de plase de țânțari și de insecticid”, a declarat Danai Pervanidou, directorul departamentului de combatere a bolilor infecțioase din cadrul Organizației naționale pentru Sănătate Publică din Grecia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citeşte întreaga ştire pe libertatea.ro: Avertizare de călătorie din cauza virusului West Nile în Grecia, destinație de vacanță aleasă de mii de români. Boala răspândită de țânțari poate fi fatală

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Andra Ilie
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg