Cum trebuie pregătit corect grătarul. Greșelile pe care le facem cei mai mulți

0
1012714_1679736955647459_5775985391676569530_n_6591d.jpg

1012714_1679736955647459_5775985391676569530_n_6591d.jpg

Grăsimea şi proteinele expuse în mod direct la foc formează o mulţime de compuşi. Aceştia, consumaţi frecvent şi în cantităţi mari, pot pune sănătatea în pericol, spun medicii.

Pentru a ne proteja sănătatea, medicii recomandă în primul rând să curățăm bine grătarul înainte de preparare. Apoi, să evităm fripturile bine făcute.

Acea crustă crocantă pe care o savurăm cu toții este și cea mai nesănătoasă, avertizează specialiștii, pentru că acolo se formează cele mai multe substanțe dăunătoare.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să mai mâncăm carne la grătar, ci să o preparam ținând cont de câteva sfaturi. De exemplu, marinarea.

Un alt sfat pentru cei care doresc să facă un grătar sănătos: alegeți o carne cât mai slabă și consumați carnea cu legume proaspete.

Vezi reportajul pe Digi24.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău