WhatsApp_Image_2019-04-25_at_09.40.11_1_ba543.jpeg

Salvatorii montani atrag atenția asupra pericolului ridicat al mușcăturilor de viperă, la care se expun turiștii, în această perioadă a anului. Ei spun că zonele cu cel mai ridicat pericol sunt zonele montane joase, stâncoase și însorite, unde zăpada e deja topită.

Statisticile atacurilor de viperă vorbesc despre faptul că trei sferturi dintre cazuri apar din cauza turiștilor care nu sunt prudenți sau chiar ating intenționat viperele. Așa că măsurile de siguranță sunt legate de folosirea, în drumeție, a unui băț lung, pentru cercetarea vegetației dese, evitarea contactului cu viperele și purtarea unor pantaloni largi, care acoperă în totalitate piciorul.

"Șerpii veninoşi nu ataca decât atunci când sunt atacaţi sau surprinşi. Dacă aţi observat un şarpe la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca, iar daca e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru ca, în general, se îndepărtează singur", se arată într-un comunicat distribuit pe Facebook de Formația Salvamont Săcele. Citește continuarea pe observatorulbv.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg