fbpx

download_a18d2.jpg

Zăpada mieilor nu este doar o vorbă în vânt. A nins ca-n poveşti la Sinaia, iar în Valea Dorului s-a schiat ca în plină iarna.

La peste 1800 de metri altitudine, temperaturile au coborât sub 0 grade şi a bătut viscolul. Iar după cum arată prognoza de 1 mai acolo va fi zăpadă, destulă pentru schi şi săniuş.

Două anotimpuri complet diferite şi-au făcut loc, deodată, în staţiunea Sinaia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În vreme ce, în vale, soarele mângâia generos copacii înfloriţi, la Cota 2000 viscolea ca în toiul iernii. Veniţi din Israel, niște tineri s-au tăvălit prin zăpada pentru prima dată în viaţa lor.

Turist din Israel: „Ne distrăm foarte tare. Am venit acum o jumătate de oră şi încă ne mai jucăm în zăpadă.”

Fulgii mari de zăpadă, snowmobilul şi câinele salvamontiştilor au fost tot atâtea experienţe inedite pe care străinii veniţi din zone calde ale globului au ţinut să le imortalizeze. Au ignorat gerul şi viscolul, deşi erau îmbrăcaţi total nepotrivit.

Nae Cojanu, salvamont Sinaia: „E aprilie, dar uite că ninge. Avem zăpadă ca şi în decembrie. Pârtiile sunt chiar bune, zăpada e tare, dimineaţă a fost minus 1 grad.”

Iarna prelungită din munţii Bucegi este o binecuvântare pentru schiori şi snowboarderi. Pe cei mai mulţi dintre ei, Pastele ortodox şi 1 mai îi vor prinde tot pe părţii.

Citește continuarea pe Știrile Pro TV

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg