fbpx

037c3d7d-4276-41a6-a493-2e51d9767c11.jpg

Pe Dan Oprea l-am cunoscut personal în 2013, în momentul în care a avut curajul să vorbească deschis despre ce se întâmplă în Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Pentru felul în care a pus problema, mai ales pentru curajul de a o face, chirurgul Oprea a câștigat respectul și admirația nu doar printre prahoveni, subiectul devenind unul de interes național.

Nu acel moment este subiectul de astăzi, ci ceea ce s-a întâmplat după, în viața chirurgului Dan Oprea. I s-a propus să devină primar al Ploieștiului, politicienii sperând să îi exploateze capitalul de imagine. Nu a spus nu, dar a sfârșit declinând oferta unui mediu căruia nu voia să-i devină parte. Se făcuseră și speculații că ar vrea să devină managerul spitalului. Nici acestea nu s-au confirmat.

Dan Oprea a ales să rămână chirurg, să intre în sala de operație, să stea cu pacienții lui, sperând că semnalul de alarmă tras de el nu va rămâne fără urmări. Dincolo de toate cele care s-au spus, rămân doar cele care s-au făcut în realitate, iar realitatea este că a rămas în spital.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cu adevărat remarcabil este ce a făcut în plan personal, un parcurs pe care și cei mult mai tineri îl pot avea ca exemplu. La 60 de ani, Dan Oprea este tânăr, mult mai tânăr decât cei cărora cnp-ul le indică 20 și ceva de ani. În primul rând pentru că este un tip vesel, calm, un tip care știe să asculte, care are o vorbă bună chiar și când situația este critică.

Puțini știu că Dan Oprea este pasionat atât de offroad, dar mai ales de motociclism. Cât timp vremea îi permite, nu concepe să își lase ”motorul”. Prin oraș cu el, la spital cu el și nu în ultimul rând la… sala de fitness și forță. De aici a început transformarea uluitoare a medicului ajuns acum la respectabila vârstă de 60 de ani. Ce înseamnă să ai 60 de ani? Nu înseamnă absolut nimic, și nu spun banalitatea cu ”vârsta este doar un număr”. Ai cât vrei să ai, cât îți antrenezi mintea și corpul să aibă.

Încă de la lansarea celui mai select club de fitneșș și forță din Ploiești, Titan Academy, proiect și concept la care care a participat efectiv, Dan Oprea a intrat în sală cu gândul să își schimbe radical stilul de viață. A început o luptă cu anii, cu o condiție fizică peste care profesia își punea serios amprenta. Miile de ore de operații, în poziții rigide, unde doar degetele se mișcă, nopțile de gardă la spital, mesele neregulate și nu în ultimul rând stresul specific, toate au amprentat starea fizică generală.

Nu a fost greu pentru un medic de calibrul lui Dan Oprea să realizeze că, la rândul lui, trebuie să apeleze la specialiști. În cazul de față la trainerii de la Titan, oameni cu experiență vastă, cu pregătire profesională atât în țară, cât și în străinătate. Greul abia de aici începea. Un trainer, oricât de bun profesionist ar fi, nu poate face minuni dacă nu cooperezi, dacă nu respecți întocmai indicațiile, dieta, frecvența antrenamentelor.

Și a respectat întocmai ceea ce i s-a prezentat a fi noul său stil de viață. Acum, vorbește cu drag despre Leo, Florin, Vali, Marius, dar și ceilalți care nu l-au slăbit o secundă. ”Ai terminat garda sau operația? Treci la sală! Ciocan au stat pe capul meu, indiferent de cât de obosit eram. Am fost însă cooperant, și asta și prin prisma meseriei mele, care mi-a permis să înțeleg rapid că am de a face cu profesioniști”, mărturisește doctorul Oprea.

Mai grele și poate ușor frustrante au fost primele luni, când a fost nevoie ca întreg corpul să fie adus la standarde normale. Corectarea posturii, activarea mușchilor pe care uiți că îi ai, mobilitatea renăscută, și nu în ultimul rând mentalul. A venit apoi etapa în care te pliezi atât de bine pe un astfel de program, încât nimic nu îți mai poate perturba cheful de viață, de mișcare. ”Știi ce înseamnă să îți fie sete de sănătate?”

A trecut mai puțin de un an și jumătate, de când doctorul Oprea s-a transformat radical. I-am furat câteva imagini, îmbinându-le într-un mic montaj, pe care îl puteți viziona la finalul acestor rânduri. Privindu-l acum, realizez că nici măcar un puștan de 18-20 de ani nu ar putea să se încumete să se alerge cu Dan (mereu mă ceartă pentru că îl domnesc 😊).

Mai ”probă” decât Dan Oprea nu există atunci când cineva se plânge de trecea anilor, de ”boli și suferinți”. RESPECT!

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg