shutterstock_184936673-1024x717 (1).jpg

Italienii beau cafea indiferent de oră: dimineața, în drum spre muncă, la prânz, când își fac siesta dar și seara, după cină. La dolce vita!

Italieni pun lapte în cafea doar dimineața. așa că, dacă ajungeți în Roma, Milano sau într-un sătuc din Toscana e bine să comandați cappucino, caffe latte sau latte macchiato doar până la prânz. În caz contrar barmanul va avea privirea aceea, de... ”ești bine?” :)

Cafeaua se servește în doze mici, concentrate. Trebuie să fie neagră, adică fără zahăr sau alți îndulcitori. Un pahar cu apă este obligatoriu pentru hidratare și să simți mai bine aroma. Cereți doar cafea! Espresso e cuvântul folosit numai la noi, în mall :).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Obligatoriu, cafeaua trebuie să fie proaspăt prăjită și măcinată pe loc. În baruri nu vei găsi decât cafea sub formă de boabe. Aia măcinată și ambalată în vid, de la supermarket e păcăleală...

Dimineața, cafeaua se bea la bancul barului, în picioare, pe repede înainte. Aproape peste tot costă în jur de un euro. Dacă vrei să pari ”șmecher” și să aștepți chelnerul la masă te va costa cu cel puțin 50 de cenți în plus. Ce zici, merită comoditatea? 

Cafeaua este servită la temperatura optimă. Nu poți să-ți iei la pachet decât dacă intri într-un Starbucks. Dar dacă tot ești în Italia, încearcă frate originalul!

Și dacă vrei să simți aroma cafelei de calitate la tine acasă, fără să bați drumul până în Italia, intră pe www.compascoffee.ro și comandă unul dintre cele șase sortimente de cafea proaspăt prăjită la Ploiești. Transportul în oraș este gratuit.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg