fbpx

646x404 (1).jpg

Renumita publicație „The Telegraph“ a realizat topul celor mai frumoase plaje din Grecia, una dintre destinaţiile preferate de români pentru vacanţa de vară. 

Myrthos Beach este una dintre cele mai cunoscute plaje, în special datorită „rolului“ pe care l-a jucat în adaptarea filmului „Captain Corelli’s Mandolin“.

O captură care evidenţiază spectaculoasa panoramă poate fi realizată din centrul insulei spre nord. Această plajă lungă de 2,5 kilometri poate fi admirată mergând cu maşina de-a lungul coastei. Myrtos Beach se face remarcată datorită nisipului alb şi apei sale cristaline.  

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O altă plajă spectaculoasă din Grecia, Sarakiniko, este una dintre cele mai fotografiate plaje de la Marea Egee. Rocile mari, albe, erodate de apă creează impresia unui peisaj lunar care contrastează cu apele albastre ale mării. 

Mica insulă Skiathos este norocoasă datorită plajelor, însă trebuie să fii o persoană aventuroasă, deoarece doar de pe mare se poate ajunge în Lalaria.

Aflată în nordul coastei insulei, vântul izbeşte cu putere valurile în stâncile abrupte şi creează pietricele perfect rotunde, de diferite culori („lalaria“), care acoperă întreaga plajă. Lalária este cunoscută şi pentru culoarea apei, de un turcoaz cristalin, dar şi datorită stâncii abrupte şi uriaşe situate chiar în mare.  

627x0.jpg

Kamári, Santorini, una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia are nisip... negru  

Dacă îţi plac plajele aurii, cea din Santorini nu este pentru tine. Plaja Kamári este acoperiă de nisip negru, iar în partea din stânga poate fi observată imensa stâncă Mesa Vuono. Zona este extrem de atractivă, mai ales pe timp de noapte, când rocile negre strălucesc în întuneric. Dacă eşti fan al sporturilor acvatice, plaja Kamari este locul ideal din insula Santorini din acest punct de vedere. Este o plajă foarte bine îngrijită şi organizată, ce oferă o mulţime de facilităţi pentru turişti. 

Citeste mai mult: adev.ro/pmem5g

Sursa foto: Shutterstock

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg