fbpx

muzeu nicolae grigorescu.jpg

Când vremea de afară ne limitează variantele de petrecere a timpului liber, o vizită la Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina poate împăca dorința de a ieși din casă cu o porție utilă de cultură atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Obiectivul este deschis și în zilele de week-end, iar taxa de intrare pleacă de la 4 lei.

Muzeul amintit mai sus reprezintă locul în care pictorul Nicolae Grigorescu și-a trăit ultimii ani de viață. În timpul Primului Război Mondial, casa a adăpostit Cartierul General German, perioadă în care casa a fost incendiată.

O parte dintre obiecte au putut fi salvate, ceea ce a făcut posibilă reconstituirea casei artistului (atelierul, sufrageria, biblioteca) în perioada 1954-1955 de către fiul acestuia, Gheorghe Grigorescu, care a avut ca puncte de reper fotografii salvate din timpul marelui artist plastic.

În prezent, edificiul adăpostește piese de mobilier, creații și obiecte autentice, de la fotografii până la dedicații ale contemporanilor și tablouri remarcabile ale marelui pictor.

Program de vizitare:

Marți - Duminică: 09:00 - 17:00
Luni: Închis

Tarife:

Preţ adulţi : 8 lei
Preţ copii și grupuri : 4 lei
Taxa foto: 50 lei

Muzeul se află pe Bulevardul Carol I, nr. 108, Câmpina, iar cei interesați pot afla detalii și de pe site-ul www.grigorescu.artmuseum.ro sau telefonic, la numărul 0244 335598

Sursa: campinaturism.ro

muzeu nicolae grigorescu.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg