muzeu nicolae grigorescu.jpg

Când vremea de afară ne limitează variantele de petrecere a timpului liber, o vizită la Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina poate împăca dorința de a ieși din casă cu o porție utilă de cultură atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Obiectivul este deschis și în zilele de week-end, iar taxa de intrare pleacă de la 4 lei.

Muzeul amintit mai sus reprezintă locul în care pictorul Nicolae Grigorescu și-a trăit ultimii ani de viață. În timpul Primului Război Mondial, casa a adăpostit Cartierul General German, perioadă în care casa a fost incendiată.

O parte dintre obiecte au putut fi salvate, ceea ce a făcut posibilă reconstituirea casei artistului (atelierul, sufrageria, biblioteca) în perioada 1954-1955 de către fiul acestuia, Gheorghe Grigorescu, care a avut ca puncte de reper fotografii salvate din timpul marelui artist plastic.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În prezent, edificiul adăpostește piese de mobilier, creații și obiecte autentice, de la fotografii până la dedicații ale contemporanilor și tablouri remarcabile ale marelui pictor.

Program de vizitare:

Marți - Duminică: 09:00 - 17:00
Luni: Închis

Tarife:

Preţ adulţi : 8 lei
Preţ copii și grupuri : 4 lei
Taxa foto: 50 lei

Muzeul se află pe Bulevardul Carol I, nr. 108, Câmpina, iar cei interesați pot afla detalii și de pe site-ul www.grigorescu.artmuseum.ro sau telefonic, la numărul 0244 335598

Sursa: campinaturism.ro

muzeu nicolae grigorescu.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg