fbpx

muzeu nicolae grigorescu.jpg

Când vremea de afară ne limitează variantele de petrecere a timpului liber, o vizită la Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina poate împăca dorința de a ieși din casă cu o porție utilă de cultură atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Obiectivul este deschis și în zilele de week-end, iar taxa de intrare pleacă de la 4 lei.

Muzeul amintit mai sus reprezintă locul în care pictorul Nicolae Grigorescu și-a trăit ultimii ani de viață. În timpul Primului Război Mondial, casa a adăpostit Cartierul General German, perioadă în care casa a fost incendiată.

O parte dintre obiecte au putut fi salvate, ceea ce a făcut posibilă reconstituirea casei artistului (atelierul, sufrageria, biblioteca) în perioada 1954-1955 de către fiul acestuia, Gheorghe Grigorescu, care a avut ca puncte de reper fotografii salvate din timpul marelui artist plastic.

În prezent, edificiul adăpostește piese de mobilier, creații și obiecte autentice, de la fotografii până la dedicații ale contemporanilor și tablouri remarcabile ale marelui pictor.

Program de vizitare:

Marți - Duminică: 09:00 - 17:00
Luni: Închis

Tarife:

Preţ adulţi : 8 lei
Preţ copii și grupuri : 4 lei
Taxa foto: 50 lei

Muzeul se află pe Bulevardul Carol I, nr. 108, Câmpina, iar cei interesați pot afla detalii și de pe site-ul www.grigorescu.artmuseum.ro sau telefonic, la numărul 0244 335598

Sursa: campinaturism.ro

muzeu nicolae grigorescu.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A plecat la drum cu o agendă, reportofon, cu ceva cunoștințe generale, dar, mai ales, cu dorința de a învăța și a „fura“ meserie.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, unde a avansat de la redactor/reporter la redactor șef-adjunct/editor-coordonator al departamentului de știri.
A făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM.
În anul 2018 a fost de asemenea premiată în cadrul Galei Comunității Prahovene pentru activitatea jurnalistică în domeniul social, o arie unde se implică activ și prin intermediul Grupului de voluntariat „Pentru Tine!“.
Pentru aproape doi ani a „evadat“ de partea cealaltă a baricadei, lucrând la Primăria Sinaia, la Departamentul de Comunicare și Politici Publice, dar a revenit la marea pasiune.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul de vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici.
De același autor

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro