centru informare.JPG

centru informare.JPG

Peste 13.000 de persoane au trecut, în 2018, pragul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Sinaia. Cele mai solicitate informații au fost legate de modalitatea de petrecere a timpului liber, obiective turistice, dar și informații utile legate de cazare, transport intern și pe cablu.

Dintre cei 13.173 de turiști care s-au prezentat la CNIPT, 6301 au fost români, iar 6872 străini veniți din Israel, Spania, Italia, Franța, Germania, Anglia, Statele Unite ale Americii, China. În principal, vizitatorii sunt interesați de activitățile pe care le pot avea în cocheta stațiune, dar și ce pot vizita, informații despre castele, unde pot mânca bine, unde se pot distra etc. Totodată, fiind vorba de o zonă montană, interes există și pentru traseele turistice, dar și pentru transportul pe cablu sau starea pârtiilor, pe timpul iernii.

Numărul celor care intră într-o astfel de centru pentru a se informa este pe an ce trece mai mare. Dacă în 2015, numărul a fost de 4.398, în 2016, această cifră s-a dublat, ajungând ca în 2018 să fie cea prezentată mai sus. Adresabilitatea cea mai mare este în timpul verii, dar și iarna.

„Suntem și bine amplasați, chiar la intrarea în Parcul «Dimitrie Ghica», iar oamenii nu ne evită. Din păcate, cei care ne ocolesc sunt artiștii și producătorii locali pe care noi vrem să-i promovăm și cărora le avem alocat un spațiu pentru expoziția câtorva lucrări, produse. Promovarea este gratuită“, ne-a declarat Paul Popa, directorul CNIPT.

Momentan, activitatea CNIPT Sinaia este asigurată de o singură persoană, Paul Popa, directorul Centrului, un om extrem de dedicat meseriei sale și care se ocupă de promovarea stațiunii de pe Valea Prahovei de aproape trei decenii.

Cunoaște în detaliu istoria, geografia și poveștile zonei, vorbește cursiv trei limbi străine și este o gazdă extrem de primitoare pentru cei care trec pragul Centrului. Doar că și-ar dori un coleg care să-l ajute în activitatea sa și speră ca la concursul pentru agent de turism să se prezinte persoane pregătite și dornice să descopere frumusețea acestui job.

Angajări la Sinaia! Turismul sinăian caută un agent care să-l promoveze


CNIPT Sinaia este deschis de luni până duminică, între orele 9-17.

centru informare.JPG

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău