fbpx

WhatsApp Image 2019-01-14 at 12.31.46.jpeg

„Introducere în lumea Câmpinei: de la vamă la petrol”. Așa sună invitația lansată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) din Câmpina care, începând cu duminică, 27 ianuarie, lansează tururile ghidate de explorare a celui de-al doilea municipiu al județului.

Cei care vor da curs invitației vor face cunoștință într-un mod atipic cu poarta văii Prahovei, care a ajuns odinioară cea mai tranzitată vamă a Țării Românești, iar apoi cel mai cosmopolit oraș al Vechiului Regat.

Turul din luna ianuarie va include o prezentare a ceea ce înseamnă Câmpina din punct de vedere identitar, a elementelor ce-o individualizează între orașele țării.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Participarea este gratuită, iar ghidul este geograful Mădălin-Cristian Focșa, angajat al CNIPT și pasionat de istoria locală.

La această plimbare bogată în informații sunt așteptați atât localnici, cât și turiști, de orice vârstă și pregătire.

Potrivit organizatorilor, tururile ghidate pietonale vor avea o frecvență lunară, se vor desfășura în week-end, adaptate la anotimp și vor varia în timp, ca tematică și durată – de la mici vizite în locuri interesante și până la drumeții, inclusiv în împrejurimi.

Inițierea acestui demers vine în completarea acțiunilor care au marcat pe 8 ianuarie împlinirea celor 516 ani de la prima atestare documentară a Câmpinei.

Persoanele interesate pot găsi mai multe informații pe pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/576608946116936/

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg