WhatsApp Image 2019-01-14 at 12.31.46.jpeg

„Introducere în lumea Câmpinei: de la vamă la petrol”. Așa sună invitația lansată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) din Câmpina care, începând cu duminică, 27 ianuarie, lansează tururile ghidate de explorare a celui de-al doilea municipiu al județului.

Cei care vor da curs invitației vor face cunoștință într-un mod atipic cu poarta văii Prahovei, care a ajuns odinioară cea mai tranzitată vamă a Țării Românești, iar apoi cel mai cosmopolit oraș al Vechiului Regat.

Turul din luna ianuarie va include o prezentare a ceea ce înseamnă Câmpina din punct de vedere identitar, a elementelor ce-o individualizează între orașele țării.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Participarea este gratuită, iar ghidul este geograful Mădălin-Cristian Focșa, angajat al CNIPT și pasionat de istoria locală.

La această plimbare bogată în informații sunt așteptați atât localnici, cât și turiști, de orice vârstă și pregătire.

Potrivit organizatorilor, tururile ghidate pietonale vor avea o frecvență lunară, se vor desfășura în week-end, adaptate la anotimp și vor varia în timp, ca tematică și durată – de la mici vizite în locuri interesante și până la drumeții, inclusiv în împrejurimi.

Inițierea acestui demers vine în completarea acțiunilor care au marcat pe 8 ianuarie împlinirea celor 516 ani de la prima atestare documentară a Câmpinei.

Persoanele interesate pot găsi mai multe informații pe pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/576608946116936/

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV. A plecat la drum cu o agendă, reportofon, cu ceva cunoștințe generale, dar, mai ales, cu dorința de a învăța și a „fura“ meserie. A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, unde a avansat de la redactor/reporter la redactor șef-adjunct/editor-coordonator al departamentului de știri. A făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro. Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM. În anul 2018 a fost de asemenea premiată în cadrul Galei Comunității Prahovene pentru activitatea jurnalistică în domeniul social, o arie unde se implică activ și prin intermediul Grupului de voluntariat „Pentru Tine!“. Pentru aproape doi ani a „evadat“ de partea cealaltă a baricadei, lucrând la Primăria Sinaia, la Departamentul de Comunicare și Politici Publice, dar a revenit la marea pasiune. A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul de vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.