Tur pietonal gratuit în Câmpina. Ghidul este un pasionat de istorie locală

WhatsApp Image 2019-01-14 at 12.31.46.jpeg

WhatsApp Image 2019-01-14 at 12.31.46.jpeg

„Introducere în lumea Câmpinei: de la vamă la petrol”. Așa sună invitația lansată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) din Câmpina care, începând cu duminică, 27 ianuarie, lansează tururile ghidate de explorare a celui de-al doilea municipiu al județului.

Cei care vor da curs invitației vor face cunoștință într-un mod atipic cu poarta văii Prahovei, care a ajuns odinioară cea mai tranzitată vamă a Țării Românești, iar apoi cel mai cosmopolit oraș al Vechiului Regat.

Turul din luna ianuarie va include o prezentare a ceea ce înseamnă Câmpina din punct de vedere identitar, a elementelor ce-o individualizează între orașele țării.

Participarea este gratuită, iar ghidul este geograful Mădălin-Cristian Focșa, angajat al CNIPT și pasionat de istoria locală.

La această plimbare bogată în informații sunt așteptați atât localnici, cât și turiști, de orice vârstă și pregătire.

Potrivit organizatorilor, tururile ghidate pietonale vor avea o frecvență lunară, se vor desfășura în week-end, adaptate la anotimp și vor varia în timp, ca tematică și durată – de la mici vizite în locuri interesante și până la drumeții, inclusiv în împrejurimi.

Inițierea acestui demers vine în completarea acțiunilor care au marcat pe 8 ianuarie împlinirea celor 516 ani de la prima atestare documentară a Câmpinei.

Persoanele interesate pot găsi mai multe informații pe pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/576608946116936/

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău