fbpx

WhatsApp Image 2019-01-11 at 09.05.40.jpeg

Am luat-o la pas prin Ploiești și m-am oprit la Palatul Culturii. Știți voi, clădirea aceea mare, impunătoare, ridicată de arhitecții Ernest Doneaud și Toma T. Socolescu în centrul orașului. Mulți dintre noi trecem indiferenți prin fața clădirii, apăsați de griji, grăbiți și nu o observăm. Dar nu e timpul pierdut, oricând poți face un tur al muzeului sau poți participa la activitățile și evenimentele desfășurate acolo.

Muzeul Județean de Știinte ale Naturii Prahova este format din 9 secții muzeale: la Ploiești- Muzeul Omului, Acvariul și Muzeul Petrolului, Bucov - Grădina Botanică, Sinaia- Muzeul rezervației Bucegi, Slănic- Muzeul Sării, Cheia- Muzeul Flori de Mină și Francisc I Rainer, Vălenii de Munte- Muzeul Văii Teleajenului. Dintre toate, am să vă povestesc despre muzeul din Ploiești, „Muzeul Omului”, pe care l-am vizitat ieri, alături de o prietenă.

Să trec pragul acestui muzeu a fost o decizie excelentă. De ce? M-am distrat și pe lângă asta, am aflat o mulțime de lucruri noi. Muzeul de Ştiinţele Naturii Prahova – „Muzeul Omului” reuneşte cele mai importante aspecte ale biologiei umane: antropogeneza-antropologie, rase umane ­şi subrasele populaţiei româneşti, anatomie şi fiziologie, genetică, ecologie, demografie, ocrotirea naturii, ecosisteme antropice din România.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Unde mai pui că pe lângă exponate găsești și proiecţii pe ecran LED, simulări electrice și multe jocuri interactive. Ideea e că te relaxezi, acumulezi niște informații, te distrezi și chiar e o modalitate bună de a-ți petrece timpul alături de copilul tău.

Pe lângă asta, oamenii de acolo sunt primitori și mereu cu zâmbetul pe buze. Cel puțin, asta am observat eu. Muzeul este deschis de de marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00.

De altfel, Palatul găzduiește o mulțime de alte activități, workshopuri și cursuri. Am discutat cu Emilia Iancu, Director general al Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova și mi-a mărturisit că mereu și-a dorit „o școală fără catalog”. Copiii sunt încântați de idee, iar asta se vede în numărul mare de participanți.

Tot Emilia Iancu mi-a spus că vin oameni din toate colțurile României, iar asta nu poate fi decât îmbucurător. Totodată, un alt motiv de bucurie este și faptul că oamenii au început să meargă la muzeu. Printre cursuri se numără cele de pian, de limba engleză, actorie, artă și îndemânare, balet, dans modern, tâmplărie, fotomodele, croitorie, jurnalism, operare calcul, pictură și multe altele.

Cât despre sala unde se țin cursurile și activitățile, doar cuvinte de laudă. Pentru a nu fi monotonă, ca oricare altă clasă dintr-o școală, pereții au fost pictați, iar rezultatul este unul spectaculos.

Așa că, în cazul în care ai rămas fără idei, trebuie să dai o fugă la Palatul Culturii. Oamenii de acolo sunt dispuși să te ajute și să te îndrume, iar experiența e una minunată. Felul în care ești primit, aspectul, oamenii, informațiile, exponatele, totul este de nota 10!

N-am să o lungesc prea mult, trebuie să treci pe acolo și vei intra și tu într-o călătorie a evoluției omului și a tuturor speciilor de animale. Dacă vrei să te desprinzi puțin de realitate și de banal, fără doar și poate, acela e locul.

WhatsApp Image 2019-01-11 at 09.05.39(1).jpeg

WhatsApp Image 2019-01-11 at 09.05.39.jpeg

WhatsApp Image 2019-01-11 at 09.05.40(1).jpeg

WhatsApp Image 2019-01-11 at 09.05.40.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg