spre malaiesti.jpg

Cu un strat nou de zăpadă, pârtiile de pe Valea Prahovei își așteaptă turiștii în acest week-end! Fie că optează pentru Sinaia, Bușteni, Azuga sau Predeal, toți cei care se îndreaptă către munte vor avea parte de condiții bune de schiat, de dat cu placa sau cu sania. Pentru cei care se aventurează în drumeții montane, recomandările salvamontiștilor sunt mai restrictive. Pe pantele înclinate și văile de abrupt riscul de avalanșă se ridică la gradul 4.

La SINAIA, starea pârtiilor este foarte bună. Stratul de zăpadă măsoară între 40 și 50 cm. „Pârtiile sunt deschise, mai puțin Târle, Carp și Papagal. Turiștii care vin aici își pot lăsa mașinile în parcare la Gondolă. Drumul Cotei este închis“, ne-a declarat Dumitru Lambă de la Salvamont Sinaia.

În BUȘTENI, stratul de zăpadă de pe pârtii este între 10 și 30 cm. Atât pe Kalinderu 1, cât și pe Kalinderu 2, condițiile practicării sporturilor de iarnă sunt foarte bune. Turiștii se pot bucura de zăpadă și după lăsarea întunericului datorită instalațiilor de nocturnă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Și la AZUGA, distracția va fi în toi pe pârtiile Sorica și Cazacu, unde stratul de omăt este și aici de aproximativ 40 cm.

Cei care merg în PREDEAL se vor bucura de toate pârtiile deschise și de un strat de zăpadă de 40 cm.

Pentru amatorii de drumeții montane, veștile nu sunt la fel de bune. Ninsoarea căzută noaptea trecută și în ultimele ore, dar și vizibilitatea redusă îngreunează accesul pe munte. Din acest motiv, salvamoniștii le recomandă celor care vor să abordeze muntele la pas să renunțe, temporar, la aceste drumeții. Riscul de avalanșă pe văile de abrupt și pe pantele înclinate este de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5. „Și, totuși, dacă sunt persoane care nu vor să renunțe la planurile de a urca, le recomandăm să ne anunțe de intențiile lor pentru a ști în ce zonă se aventurează, dar și pentru a le furniza informațiile de care dispunem și eventuale recomandări“, ne-a declarat Mihai Andi de la Salvamont Bușteni.  

Programul și costurile transportului pe cablu:

La Gondola Sinaia (1000-1400) sau Gondola Carp (1400-2000), o urcare pentru adulți costă 20 de lei, același preț este și pentru coborâre, iar cine optează pentru un tichet de urcare+coborâre va plăti 35 de lei. În cazul copiilor (cu vârste între 5 și 12 ani), tariful pentru o urcare este de 15 lei, la fel pentru o coborâre, iar pentru ambele de 25 lei.

Ceva mai avantajos este pentru cei care cumpără cartele pentru ambele gondole. O urcare la Gondola Sinaia + Gondola Carp este pentru adulți 35 lei, același tarif fiind perceput și pentru coborâre, iar o urcare+coborâre costă 55 lei. Pentru copii, tarifele sunt de 20 lei fie pentru o urcare, fie pentru o coborâre, iar o cartelă pentru urcare+coborâre 35 lei.

Pentru grupuri care achiziționează peste 20 de carte sunt practicate reduceri.

Programul Gondolei Sinaia (1000-1400)este: luni, miercuri - duminică: 09.00 - 17.00, marți: 12.00 - 17.00

Gondola Carp (1400-2000) funcționează în zilele de luni, miercuri - duminică: 09.30 - 16.30, iar marți: 12.00 - 16.30.

Telecabina din Sinaia funcționează de marți până duminică începând de la 8.30 (15.30 – ultima urcare), până la 15.45 (ultima coborâre). Telescaunul are programul de marți până duminică între 09.00 – 15.15.

În Bușteni, Telecabina funcționează luni, miercuri-duminică, între orele 8.30 (15.00 – ultima urcare) ți 15.45 (ultima coborâre), Între Peștera și Babele, instalația este nefuncțională.

În Predeal, atât Telecabina, cât și Teleschiul au programul între 8.30 – 16.30.

Atenție, însă, programul se poate modifica în funcție de condițiile meteo!

Pentru tarifele la instalațiile Teleferic Prahova VEZI FOTO!

tarife telecabina.JPG

tarife skipass.JPG

163_111.jpg

spre malaiesti.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Vineri, 18 Ianuarie 2019
  • De Miruna Alexandru

Încă un prahovean a murit de gripă! 

Al doilea deces de gripă înregistrat în Prahova în mai puțin de o săptămână! Este vorba de un bărbat de 60 de ani. El a fost confirmat cu virusul gripal tip AH1, pdm09 și avea și alte probleme de...