fbpx

article_main_4579.jpg

În luna decembrie, platforma de streaming Netflix a lansat câteva lungmetraje, printre care și Bird Box. Filmul este regizat de Susanne Bier, iar în rolul principal o regăsim pe Sandra Bullock. După ce am citit că filmul a fost vizionat online de 45 de milioane de persoane, conform Netflix, am decis că e timpul să-l văd și eu. Un număr mare, cred eu, iar pe lângă asta se adaugă și toate glumele de pe internet. Zis și făcut, iată-mă că mă uit.

Pentru un început trebuie să vă spun că nu e un film la care să te sperii. Nu, e un film de văzut cu prietenii, într-o zi plictisitoare. Nici nu trebuie să depui un efort extraordinar pentru a-l înțelege, nu e un film greu. Cred că Netflix se străduiește din ce în ce mai mult să creeze producții bune și de data aceasta, chiar le-a ieșit.

În primul rând, Sandra Bullock joacă impecabil, redă cu succes disperarea unei mame, ascunsă sub o aparentă nepăsare. Sandra joacă rolul lui Malorie, o femeie însărcinată, care rămâne fără sora ei din cauza demonilor ce vor să aducă sfârșitul lumii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Fiindcă nu vreau să divulg mai mult, o să spun că la final rămâne cu doi copii și sunt nevoiți să traverseze un râu, legați la ochi, în speranța că vor ajunge într-un loc lipsit de pericol.  Pe lângă asta, filmul mai atinge un subiect sensibil în ceea ce o privește. Malorie este nevoită să aleagă între copilul ei și cel „adoptat”, însă alegerea era una previzibilă, aș spune eu.

Tot timpul am sperat la un final fericit. În tot peisajul acela post-apocaliptic, mi-am dorit un final fericit. Pe lângă asta, producția chiar a reușit să-mi mențină atenția, iar din primele 15 minute, curiozitatea mea era stârnită. Cred că asta mi-a plăcut cel mai mult, filmul nu îți oferă totul din prima, descoperi pe parcurs.

De altfel, faptul că pe tot parcursul celor aproape două ore nu vezi fețele entităților demonice, pentru mine e un plus. Lasă loc interpretărilor și îți pune imaginația la contribuție. Filmul chiar a reușit să mă țină cu sufletul la gură, am simțit pericolul încă de la început și până la final.

Cuvintele nu sunt doar de laudă. Cred că lipsește un punct culminant, ar fi putut să ducă totul mai la extrem, se termină așa cum ar fi sperat oricine. Mie îmi plac filmele imprevizibile, mai așteptam ceva. E ca la „Moromeții”, încă așteptam ceva.

Cum era de așteptat, filmul a fost comparat cu multe alte producții. De exemplu, „A Quiet Place”, „Cell”, chiar și că ar fi fost inspirat din „The Happening”.

Personal, cred că scenariul chiar a dat dovadă de originalitate. E normal ca producțiile de acest gen să semene oarecum între ele, toate redau sfârșitul lumii prin diferite boli, diferite entități etc, important e să adaugi ceva surprinzător. „Bird Box” a reușit, ideea oamenilor legați la ochi, forțați să învețe să supraviețuiască așa.

Lungmetrajul redă și subiectul oamenilor nevăzători. În acest film, lipsa vederii devine un avantaj, ei fiind singurii ce pot scăpa de pericolul sinuciderii. 

„Bird Box” a apărut pe 21 decembrie pe Netflix și reprezintă o reușită uriașă. Este ispirat de romanul cu același nume, scris de Josh Malerman. Din distribuție fac parte și Trevante Rhodes, Jacki Weaver, Rosa Salazar, Danielle Macdonald, Lil Rel Howery, Tom Hollander, BD Wong, Sarah Paulson, Colson Baker și John Malkovich.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg