a33d4ef5-e107-4242-b974-d48179b5bdd6.jpg

Suntem o nație de gurmanzi, ne plac mâcărurile tradiționale, dar nu știm sau nu putem să dozăm cantitățile de alimente, consumate în perioada sărbătorilor.

Tot timpul auzim și citim sfaturi despre cum ar trebui să facem, însă niciodată nu ținem cont de ele. Nutriționiștii, deși bine intenționați, par a avea cea mai inutilă meserie, sau cea mai ignorată. Mai mult decât atât, pentru că suntem o nație veselă, indiferent de consecințe luăm în bășcălie abuzul de porc. Nu este doar cazul românilor, însă bucatele noastre tradiționale sunt adevărate bombe calorice.

Nutriţionistul Lygia Alexandrescu precizează că, înainte de orice, trebuie înţeles faptul că scopul acestei perioade este menţinerea greutăţii şi în niciun caz scăderea ei, pentru că acest ultim demers ar aduce multă frustrare şi indispoziţie prin limitele stricte pe care le impune.

''Se pare că după o astfel de perioadă există o creştere ponderală de 2-3 kg, care nu se mai pierd în totalitate în anul care tocmai va începe. Peste tot în lume se caută soluţii la problema menţinerii greutăţii corporale în perioada vacanţei de Crăciun.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un studiu britanic recent recomandă cântărirea constantă în această perioadă, fapt care ar conduce la un spor ponderal minim, sub 0,4 kg, comparativ cu 2,5 kg, creşterea în greutate a celor care nu se cântăresc decât la sfârşitul vacanţei. Cert este că nu e deloc uşor să se controleze această perioadă plină de ispite culinare şi de indulgenţă de rigoare, însă cu o abordare raţională, fără presiune, se poate depăşi decent şi fără şifonări semnificative ale imaginii toată această parte a anului'', declară, pentru Agerpres, medicul.

În ultimă instanță, dacă tot nu am reușit să ne abținem, presupunând că după sărbători reducem totuși cantitățile de alimente, singura variantă care dă rezultate este sala de fitness, acolo unde sub îndrumarea unor specialiști, putem să revenim la forma inițială și chiar mai mult decât atât. dar asta ține de voință și de cât ne pasă de sănătatea noastră, cea pe care ajungem să o apreciem, abia atunci când se degradează.

a33d4ef5-e107-4242-b974-d48179b5bdd6.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Luni, 07 Ianuarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Ofertă fulger la sala de fitness DacFit Ploiești

Sala de fitness DacFit Ploiești, fosta Gold Gym Ploiești, vine cu o nouă ofertă pentru persoanele pasionate de fitness, aerobic, spinning și cardio din Ploiești și Prahova. În perioada 07 - 09...