fbpx

a33d4ef5-e107-4242-b974-d48179b5bdd6.jpg

Suntem o nație de gurmanzi, ne plac mâcărurile tradiționale, dar nu știm sau nu putem să dozăm cantitățile de alimente, consumate în perioada sărbătorilor.

Tot timpul auzim și citim sfaturi despre cum ar trebui să facem, însă niciodată nu ținem cont de ele. Nutriționiștii, deși bine intenționați, par a avea cea mai inutilă meserie, sau cea mai ignorată. Mai mult decât atât, pentru că suntem o nație veselă, indiferent de consecințe luăm în bășcălie abuzul de porc. Nu este doar cazul românilor, însă bucatele noastre tradiționale sunt adevărate bombe calorice.

Nutriţionistul Lygia Alexandrescu precizează că, înainte de orice, trebuie înţeles faptul că scopul acestei perioade este menţinerea greutăţii şi în niciun caz scăderea ei, pentru că acest ultim demers ar aduce multă frustrare şi indispoziţie prin limitele stricte pe care le impune.

''Se pare că după o astfel de perioadă există o creştere ponderală de 2-3 kg, care nu se mai pierd în totalitate în anul care tocmai va începe. Peste tot în lume se caută soluţii la problema menţinerii greutăţii corporale în perioada vacanţei de Crăciun.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un studiu britanic recent recomandă cântărirea constantă în această perioadă, fapt care ar conduce la un spor ponderal minim, sub 0,4 kg, comparativ cu 2,5 kg, creşterea în greutate a celor care nu se cântăresc decât la sfârşitul vacanţei. Cert este că nu e deloc uşor să se controleze această perioadă plină de ispite culinare şi de indulgenţă de rigoare, însă cu o abordare raţională, fără presiune, se poate depăşi decent şi fără şifonări semnificative ale imaginii toată această parte a anului'', declară, pentru Agerpres, medicul.

În ultimă instanță, dacă tot nu am reușit să ne abținem, presupunând că după sărbători reducem totuși cantitățile de alimente, singura variantă care dă rezultate este sala de fitness, acolo unde sub îndrumarea unor specialiști, putem să revenim la forma inițială și chiar mai mult decât atât. dar asta ține de voință și de cât ne pasă de sănătatea noastră, cea pe care ajungem să o apreciem, abia atunci când se degradează.

a33d4ef5-e107-4242-b974-d48179b5bdd6.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg