fbpx

WhatsApp Image 2018-11-21 at 19.44.50 (1).jpeg

”Ploieștiul e un oraș plictisitor.” De câte ori nu te-ai plâns sau nu ai auzit asta? În astfel de momente e bine să te urci în mașină și să ajungi la Slănic. Dar nu doar pentru salină, ci la Centrul Ecvestru Husar. Aici îl vei găsi pe Alexandru Gaftoi, cel care a transformat pasiunea pentru cai într-o afacere de succes.

Am să încep cu o scurtă poveste a locului și cum a luat naștere acest centru. Ieri am fost să-l cunosc pe Alexandru Gaftoi, care crește 22 de cai și care a terminat Academia de Studii Economice din București. Interesant, nu? Ei bine, după ce a terminat facultatea și-a dorit să plece la un internship în India, iar pentru asta s-a pus pe strâns bani. A reușit să plece, iar la întoarcere, din cauza unei probleme personale, familia sa a fost nevoită să vândă apartamentul pe care-l avea în Ploiești și să se mute în Slănic unde tatăl lui deținea un teren. Deoarece herghelia de la Tulucești s-a desființat, Alexandru a profitat de ocazie și a reușit să-și cumpere 5 cai. Mi-a mărturisit că și-a dorit să-i cumpere, însă nu avea niciun fel de experiență în ceea ce privește caii, așa că a fost nevoit să învețe de pe internet. După un an, a început să facă trasee, unul la care am luat și eu parte în luna octombrie a acestui an. Primul traseu s-a dovedit a fi un dezastru, dar nu toate începuturile sunt perfecte, nu? Ei bine, nici al doilea an nu a fost ușor, dar important e să nu te dai bătut, iar el nu a făcut-o. În prezent, Centrul Ecvestru Husar organizează drumeții, tabere, trasee scurte de o oră sau două, dar și lungi, de o zi. Pe lângă faptul că deține acest loc minunat, Alexandru a ajutat și mulți cai maltratați. Când l-am întrebat cum a reușit, el mi-a răspuns, glumind: ”Le ofer un stil de viață sănătos, iar acum caii respectivi sunt blânzi, încrezători, unii chiar mult prea încrezători”.

WhatsApp Image 2018-11-21 at 19.44.49.jpeg

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Am zis că vă împărtășesc impresiile mele, așa am să fac. În octombrie, am fost cu două prietene la centru și am ales să facem un traseu de o zi. Vă mărturisesc, eram emoționată, nu călărisem niciodată până în acel moment, dar nu vă faceți griji, nimeni nu pleacă până când comenzile nu sunt învățate. Zis și făcut, iată-ne pe cai! La ora 09:30 am pornit la drum, însă privirile mele erau îndreptate asupra calului, doar am zis că nu toate începuturile sunt perfecte. După ce am parcurs o parte din drum și am reușit să mă obișnuiesc cu ideea de a călări, îmi ridic privirea și rămân impresionată de priveliștea din jurul meu. Și să nu credeți că exagerez, fotografiile sunt dovezile spuselor mele. Ca să înțelegeți, traseul constă în mersul la pas, doarece eram începători, pe creasta dealurilor și drum forestier, fără pante majore și într-o pauză de două ore, unde la o cabănuță se pregătește bulz, cârnați pe jar și alte bunătăți. Tot nu te-am convins să mergi? Ideea e că ajungi să experimentezi simplitatea oamenilor din trecut, te bucuri de natură, peisaje și mâncare bună. Pe lângă asta, bunătatea oamenilor de acolo te face să te simți ca acasă, iar dacă simți nevoia să evadezi din cotidian, să te deconectezi de la tot ce ține de oraș, stresul de la serviciu, rețele de socializare, asta e modalitatea perfectă. Nu contează că ești începător sau ai experiență, Centrul Ecvestru Husar pune la dispoziție trasee cu diverse grade de dificultate. Pentru o zi m-am bucurat, m-am relaxat și chiar mi-am făcut o prietenă, pe Saga, o iapă blândă și destul de independentă. Am de gând să revin, am de gând să mai uit pentru o zi de toată aglomerația orașului, să mă bucur de tot ce are de oferit natura, în special de peisajele Slănicului. De altfel, toată această distracție nu e deloc costisitoare, deoarce traseul de o zi a costat 200 de lei. Nu l-am întrebat pe Alexandru care e rețeta succesului, nici de ce acest loc emană sentimentul de acasă, pentru mine e evident, totul e făcut cu pasiune.

Dacă v-am convis că lucrurile se pot face și în afara Ploieștiului, că nu e greu și nici costisitor să încerci ceva nou, te aștept să vizitezi site-ul centrului și află ce-ți pune la dispoziție: http://www.husarslanic.com/acasa/ .

Galerie FOTO

WhatsApp Image 2018-11-21 at 19.45.32.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-21 at 19.45.35 (1).jpeg

WhatsApp Image 2018-11-21 at 19.44.49 (1).jpeg

WhatsApp Image 2018-11-21 at 19.45.35.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-21 at 19.44.50.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-21 at 19.44.50 (1).jpeg

WhatsApp Image 2018-11-21 at 19.44.51.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-21 at 19.44.51 (1).jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg
PÂNĂ LA ÎNCHIDEREA URNELOR.
HAI LA VOT!