111edc35-b09b-4abf-85b9-af2604e229f8.jpg

Turiştii prezenţi la Târgul de Turism al României au fost foarte interesaţi de o vacanţă în Prahova. Aceştia au solicitat informații mai ales privind Crăciunul și Revelionul şi staţiunile unde se practică sporturi de iarnă, dar observăm un interes crescut şi pentru atracţii alternative – drumul vinului, golf sau echitaţie.

Turiştii trebuie să ştie că pentru Crăciun şi Revelion în Prahova se mai găsesc foarte puţine locuri, judeţul având un grad de ocupare de peste 95% pentru aceste două sărbători. Observăm astfel o creştere a rezervărilor, mai ales pentru Crăciun: comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017 gradul de ocupare este mai mare cu aproximativ 20%.

Pentru minivacanţa de 1 decembrie Prahova este aproape complet ocupată: peste 98% din locuri sunt rezervate, o creştere cu aproape 10 procente faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior. Turiştii au rezervat mult mai devreme vacanţele din perioada următoare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru Crăciun preţurile se încadrează între 2.700 şi 4.000/camera lei pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun şi cină festivă în Ajun, plus alte facilități. Pentru un sejur de 4 nopţi la un hotel de 3 stele turiştii vor achita în jur de 1.500 de lei beneficiind de mic dejun inclus şi cină festivă cu DJ în seara de Crăciun. La o vila de 3 stele, tuirstii vor achita in jur de 800 de lei/camera cu mic dejun si cina festiva incluse in tarif.

Vacanţa de Revelion îi va costa pe turişti între 3.900 şi 7.000/camera de lei pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele (cu mic dejun, cină festivă cu muzica live, brunch, etc). La un hotel de 3 stele sejurul va costa în jur de 4.900/camera de lei pentru 4 nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, cina tematica şi tombola.

"Observăm un trend crescător de la an la an, turiştii rezervând din ce în ce mai devreme vacanţele din perioada urmatoare. Acest lucru demonstrează eficienta programelor de înscrieri timpurii şi ultra-timpurii care oferă clienţilor reduceri pentru rezervarea din timp a vacantelor dorite. Participarea APDT Prahova la Târgul de Turism al României este tradiţională însă anul acesta am observat o crestere a preferintei turiştilor pentru destinaţii prahovene precum Drumul Vinului sau zonele Măneciu şi Cheia precum şi pentru o experienţă în Prahova, nu doar o vacanţă. Au exprimat interes in activitatile pe care le pot face in Prahova precum golful, campingul, echitaţia sau activităţi culturale (piese de teatru, concerte expoziţii)" a declarat Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.